A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Рішення Виконавчого комітету №2 «Щодо створення Координаційної ради з питань протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі»

Кількість переглядів: 6
Скликання: 8 скликання
Сесія: 42 сесія
Тип документу: Рішення Виконавчого комітету
Дата: 16.04.2024
Номер документу: 2
Назва документу: Щодо створення Координаційної ради з питань протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі
Прикріплені файли:

Україна

Миропільська селищна рада

Житомирського району Житомирської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

засідання Виконавчого комітету

 

від  16 квітня  2024 року                                                                                                                                   № 2                                                

 

Щодо створення Координаційної ради

з питань протидії домашньому насильству,

насильству за ознакою статі

 

 

Відповідно до законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» та Комплексної програму підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, оздоровлення та відпочинку дітей, запобігання і протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на 2024 рік, з метою забезпечення здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, для забезпечення міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на місцевому рівні, узгодженості заходів у цій сфері, підвищення їх ефективності

        1.Створити Координаційну раду з питань протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі (надалі – Координаційна рада) та затвердити її склад (додаток 1).

         2. Затвердити Положення про Координаційну раду (додаток 2).

         3. Контроль щодо виконання цього рішення залишаю за собою.

 

 

 

           Селищний голова                                      Світлана ВЛАСЮК

 

 

                                              Додаток 1

            

                                                                                    до рішення виконавчого

                                                                                  комітету № 2 від 16.04.2024 р.

Склад Координаційної ради з питань протидії домашньому насильству,

насильству за ознакою статі:

 

1. Власюк Світлана Вікторівна – селищний голова, голова Координаційної ради.

2. Яцкова Ірина Володимирівна – заступник селищного голови, заступник голови Координаційної ради.

3. Вербенець Тетяна Володимирівна – директор Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миропільської селищної ради, секретар Координаційної ради.

Члени координаційної ради:

4. Гончарук Катерина Борисівна – начальник Служби у справах дітей.

5. Науменко Ірина Олександрівна – інспектор з соціальної роботи з соціально-вразливими верствами населення.

6. Вручинський  Василь Михайлович – дільничний офіцер громади  (за згодою)

7. Метельський  Віктор  Анатолійович – дільничний офіцер громади (за згодою)

 

 

 

 Додаток 2

до рішення виконавчого  комітету

                                                                     № 2 від 16 квітня  2024 року

 

Положення про Координаційну раду з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

 

 

 

1. Загальні положення

1.1. Координаційна рада з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі  (далі – Координаційна рада) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті Миропільської селищної ради, що утворюється з метою координації заходів із питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та забезпечення  на територіальному рівні реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

1.2. Координаційна рада у своїй роботі керується Конституцією України, законами України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про запобігання та протидію домашньому насильству», постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», указами та розпорядженнями Президента України; постановами Верховної Ради України; рішеннями Миропільської селищної ради та її виконавчого комітету; розпорядженнями та дорученнями голови Миропільської селищної ради; цим Положенням.

1.3. Діяльність Координаційної ради здійснюється відповідно до чинного законодавства на принципах законності, гласності, гуманності, неприпустимості приниження честі громадян, які потребують допомоги, забезпечення їх прав, інтересів.

1.4. До складу Координаційної ради входять  представники структурних підрозділів Миропільської селищної ради, державних та комунальних підприємств, представники уповноважених підрозділів органів Національної поліції,  громадських організацій, робота яких спрямована на соціальний захист прав сім'ї, дітей та жінок (за згодою).

1.5. Персональний склад Координаційної ради, зміни та доповнення в склад Координаційної ради затверджуються рішенням виконавчого комітету Миропільської селищної  ради.

2. Основними завданнями Координаційної ради  є:

2.1.  Забезпечення міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні.

2.2. Координація проведення інформаційно-просвітницьких заходів на місцевому рівні.

2.3. Забезпечення узгодженості заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні.

2.4.  Підвищення їх ефективності на місцевому рівні.

2.5. Підготовка пропозицій керівництву виконавчого органу Миропільської селищної ради щодо визначення шляхів, механізму та способів вирішення питань запобігання домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Миропільської селищної територіальної громади.

3. Координаційна рада відповідно до покладених на неї завдань:

3.1. Розглядає пропозиції структурних підрозділів Миропільської селищної ради, державних та комунальних підприємств, представників уповноважених підрозділів органів Національної поліції,  громадських організацій  щодо визначення пріоритетних напрямків роботи з питань соціальної підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству і насильству за ознакою статі  на території Миропільської селищної  територіальної громади.

3.2. Узагальнює наявні можливості суб’єктів у наданні постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі допомоги та захисту  (соціальні послуги, медичну, соціальну, психологічну, правову допомогу тощо) та розповсюджує  дану інформацію серед мешканців селищної територіальної громади.

3.3.   Розробляє  і впроваджує рекомендації та алгоритм взаємодії суб’єктів при реагуванні на випадки домашнього насильства на території Миропільської селищної територіальної громади.

3.4. Розробляє та координує виконання на території громади місцевих програм із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі.

3.5. Визначає  потреби у створенні спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, забезпечення їх створення та функціонування, здійснення контролю за їхньою діяльністю.

3.6.  Сприяє проведенню інформаційно-просвітницької роботи з питань гендерної рівності, а також щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства, насильства за ознакою статі, заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, формування нетерпимого ставлення у громадян до насильницької моделі поведінки.

3.7. Ініціює проведення конференцій, круглих столів, навчальних семінарів, просвітницьких кампаній інших масових заходів з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, формування небайдужого ставлення до постраждалих осіб, насамперед дітей, усвідомлення необхідності невідкладного повідомлення відповідних суб’єктів про випадки насильства.

 3.8.  Проводить моніторинг стану виконання суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі поставлених завдань у процесі реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на території Миропільської селищної територіальної громади.

4. Організація роботи Координаційної ради

 

4.1. Координаційна рада утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів Координаційної ради, які беруть участь у її роботі на громадських засадах.

4.2. Голова Координаційної ради здійснює керівництво діяльністю Координаційної ради, визначає порядок її роботи, головує на засіданнях, представляє координаційну раду у відносинах із органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями.

4.3. Заступник голови Координаційної ради виконує повноваження голови координаційної ради у разі його відсутності.

4.4. Секретар Координаційної ради:

- скликає за дорученням голови Координаційної ради засідання;

- забезпечує ведення протоколів засідання Координаційної ради;

- забезпечує організацію діяльності Координаційної ради (в тому числі ведення діловодства), підготовку порядку денного та матеріалів до її засідань з урахуванням пропозицій членів Координаційної ради;

- здійснює моніторинг стану реалізації рішень Координаційної ради, регулярно інформує голову Координаційної ради та інших членів Координаційної ради з цих питань;

- виконує в межах компетенції доручення голови Координаційної ради.

4.5.  Формою роботи Координаційної ради є засідання, які проводяться у разі потреби, але не рідше одного разу на три місяці.

4.6.  Засідання є правоможним, якщо на ньому присутні не менше як половина членів Координаційної ради.

4.7.  Рішення Координаційної ради приймається відкритим голосуванням, простою більшістю голосів членів координаційної ради, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні Координаційної ради.

4.8. Рішення Координаційної ради оформлюється протоколом, який підписує головуючий на засіданні Координаційної ради, та носять рекомендаційний характер.

4.9. Про свою діяльність Координаційна рада систематично інформує громадськість на офіційному  на веб-сайті Миропільської селищної ради.

4.10. Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Координаційної ради здійснює виконавчий комітет Миропільської селищної ради.

5. Координаційна рада має право:

5.1. Утворювати в разі потреби експертні та робочі групи із залученням представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, наукових установ та громадських організацій для підготовки пропозицій щодо ефективної реалізації на місцевому  рівні державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

5.2.  Одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування інформаційні та аналітичні матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань.

 

5.3. Організовувати проведення конференцій, нарад та семінарів з питань, що належать до  компетенції Координаційної ради.

6. Обов’язки та відповідальність Координаційної ради

6.1 Члени Координаційної ради  несуть відповідальність за виконання покладених на них з завдань і здійснення своїх функцій відповідно до даного  Положення  і чинного законодавства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь