Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Проекти рішень виконавчого комітету №5 «  Про створення комісії щодо розгляду заяв  членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю,  внутрішньо переміщених осіб, які захищали  незалежність,суверенітет та територіальну  цілісність України, про виплату грошової  компенсації за належні для отримання жилі  приміщення»

Кількість переглядів: 26
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 26.09.2024
Номер документу: 5
Назва документу:   Про створення комісії щодо розгляду заяв  членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю,  внутрішньо переміщених осіб, які захищали  незалежність,суверенітет та територіальну  цілісність України, про виплату грошової  компенсації за належні для отримання жилі  приміщення
Прикріплені файли:

МИРОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

30  вересня 2024 року                                                 с-ще Миропіль                             № 5

 

  Про створення комісії щодо розгляду заяв

 членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю,

 внутрішньо переміщених осіб, які захищали

 незалежність,суверенітет та територіальну

 цілісність України, про виплату грошової

 компенсації за належні для отримання жилі

 приміщення

 

   Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (із змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей» (із змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» (із змінами), виконавчий комітет Миропільської селищної ради,-

   ВИРІШИВ :

  1.Створити комісію щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, та затвердити її склад (додаток 1).

  2.Затвердити Положення про комісію щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення (додаток 2).

 3.Контроль  за  виконанням даного  рішення залишаю за собою.

 

Селищний голова                                                                 Світлана ВЛАСЮК

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Миропільської селищної ради

від 30.09.2024 №5

СКЛАД

комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

Голова комісії - Яцкова Ірина Володимирівна, заступник селищного голови з гуманітарних питань Миропільської селищної ради;

Заступник голови комісії - Бардаш Ольга Миколаївна, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Миропільської селищної ради.

Секретар комісії - Сидоренко Олена Анатоліївна, начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Миропільської селищної ради;

        Члени комісії:

Янко Ігор Анатолійович, начальник відділу інфраструктури, містобудування, архітектури житлово-комунального господарства, екології та земельних ресурсів Миропільської селищної ради;

Олексійчук Сергій Анатолійович, начальник відділу з питань персоналу, правового забезпечення та інформаційної діяльності Миропільської селищної ради;

Рожко Олеся Львівна, начальник фінансового відділу Миропільської селищної ради;

Вербенець Тетяна Володимирівна, директор Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миропільської селищної ради».

 

Селищний голова                                       Світлана ВЛАСЮК

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Миропільської селищної ради

від 30 вересня 2024р. № 5

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

1. Загальні положення

1.1. Комісія щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення (далі - Комісія) забезпечує своєчасний, повний та об’єктивний розгляд документів згідно з чинним законодавством.

1.2. Комісія створюється рішенням виконавчого комітету Миропільської селищної ради.

1.3. Головою Комісії є заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови Комісії – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету.

1.4. Комісія в своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

1.5. Комісія розглядає заяви та документи відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719 (із змінами), Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 214 (із змінами), Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 (із змінами).

 

2. Основні завдання Комісії

Основними завданнями Комісії є:

2.1. Основними завданнями Комісії є здійснення повноважень, передбачених п. 6 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (із змінами), п. 6 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей» (із змінами), п. 5 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» (із змінами).

3. Права Комісії

Комісія має право:

3.1. Приймати рішення щодо призначення або відмови в призначенні грошової компенсації.

3.2. Переглядати рішення про призначення грошової компенсації за нововиявленими обставинами (у разі зміни у складі сім’ї, зміни показників опосередкованої вартості спорудження житла тощо).

3.3. Визначати розмір грошової компенсації, виходячи з нормативів, встановлених законодавством, за умови, якщо попередньо комісією прийняте рішення про призначення заявнику грошової компенсації.

3.4. Перевіряти факт спільного або окремого проживання членів сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, які мають право на грошову компенсацію, та факт спільного проживання членів сім’ї внутрішньо переміщеної особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на яких нараховується грошова компенсація.

3.5. Визначати відповідно до умов, визначених у законодавстві, можливість включення в розрахунок грошової компенсації особи, з якою фактично проживає малолітня або неповнолітня дитина загиблого.

3.6. Перевіряти факт наявності майнових прав на незакінчене будівництвом житло/нерухоме майно чи права власності на нерухоме майно, в тому числі на житлове приміщення, що відповідає нормі жилої площі, визначеної статтею 47 Житлового кодексу Української РСР, членів сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, та особи з інвалідністю, а також всіх членів сім’ї, на яких розраховується грошова компенсація, або відчуження такого майна протягом п’яти років, що передують даті подання заяви про призначення грошової компенсації.

3.7. Перевіряти факт наявності майнових прав на нерухомість, будівництво якої не завершено, чи права власності на нерухоме майно внутрішньо переміщеної особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та всіх членів її сім’ї, на яких розраховується грошова компенсація, яке розташоване в населених пунктах на підконтрольній Україні території (крім житлового приміщення, яке зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії Російської Федерації, що підтверджується актом обстеження технічного стану житлового приміщення (будинку, квартири), або факту відчуження такого майна протягом п’яти років, що передують даті подання заяви про призначення грошової компенсації.

3.8. Перевіряти факт надання раніше одержувачу грошової компенсації жилого приміщення або виплати грошової компенсації за рахунок коштів субвенції як члену сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, особі з інвалідністю, або як внутрішньо переміщеній особі, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, або членам її сім’ї.

3.9. Вчиняти інші дії, що обумовлені чинним законодавством.

4. Організація роботи Комісії

4.1. Комісія розглядає заяви та надані до них документи на засіданнях, які проводяться в разі потреби.

4.2. Засідання Комісії є правочинним при наявності не менше 2/3 загального її складу. Рішення Комісії приймається більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів, голос голови Комісії є вирішальним.

4.3. Роботу Комісії організовує і спрямовує голова Комісії, а в разі його відсутності - заступник голови комісії.

4.4. Голова Комісії:

1) керує роботою Комісії, несе відповідальність за виконання покладених на Комісію завдань;

2) дає доручення членам Комісії та перевіряє їх виконання;

3) головує на засіданнях Комісії;

4) забезпечує проведення засідань Комісії;

5) підписує протокол.

4.5. Секретар Комісії:

1) забезпечує підготовку матеріалів згідно з наданими документами на розгляд Комісії;

2) вирішує організаційні питання проведення засідань Комісії;

3) веде протоколи засідань Комісії.

4.6. Рішення Комісії, які приймаються в межах її повноважень, оформляються протоколом засідання Комісії, який підписується всіма членами Комісії.

 

Селищний голова                                       Світлана ВЛАСЮК

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь