A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

У Миропільській селищній бібліотеці відбувся навчально-виховний захід, присвяченний 100-річчю Української революції

Дата: 14.04.2017 10:12
Кількість переглядів: 976

Укр

Українська революція 1917 – 1921 років. 100 років боротьби

Історія – це пам'ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення, виховання прийдешніх поколінь. Закономірно, що у період національного відродження, який ми сьогодні переживаємо, українці звертаються до своєї історії, духовних витоків народу. Згадують тих, хто віддав своє життя за волю України. У 2017 році виповнюється 100 років від початку Української революції 1917 – 1921 рр. – одного з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби, відродження української нації.

Саме цій визначній даті і був присвячений навчально-виховний захід, який відбувся 9 квітня у Миропільській селищній бібліотеці. До уваги відвідувачів була представлена тематична книжкова виставка «Це нашої історії рядки (1917 - 1921)», яку організувала бібліотекар Галина Петрівна Кришталь. З учнями старших класів в цей день був проведений цікавий та пізнавальний історичний інформ-дайджест «Українська революція 1917 – 1921 років. 100 років боротьби», який підготувала та провела вчитель історії Миропільської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2 Шрам Тетяна Сергіївна.

Учасники заходу мали змогу покращити знання з історії цього важливого етапу українського державотворення за допомогою різноманітних інтерактивних методів. Учні прослухали історичну довідку, переглянули відео-хроніки революційних подій. З великим захватом діти розгадували запропонований вчителем кросворд «Українська революція», а закріпили нові знання за допомогою методу «Шести капелюхів мислення» Едварда де Боно. Учні були поділені на творчі групи, які опрацьовували дану тему за 6-ма напрямками: інформація, логічний позитив, критика, почуття та емоції, креативність, управління процесом та підведення підсумків. Разом з Тетяною Сергіївною діти також провели паралелі між подіями 100-річної історії та сьогоденням, щоб врахувати та не допустити помилок минулого в боротьбі за єдність та незалежність України у наш непростий час. Наприкінці зустрічі, як підсумок, усі учасники заходу побажали рідній країні миру, єдності, справедливості, економічного розвитку, соціального благополуччя та процвітання, прикрашаючи карту України наліпками – смайликами.

Навчально-виховний захід, спрямований на донесення інформації про події Української революції 1917 – 1921 років, виховання патріотизму та підвищення інтересу до історії України в учнівської молоді пройшов вдало та повністю виправдав поставлені цілі.

Фото Вадима Бабіча

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь