A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

До 80-річчя Житомирської області в Миропільській бібліотеці пройшла зустріч учнів з видатним письменником Василем Дацюком

Дата: 22.09.2017 11:10
Кількість переглядів: 1134

22 вересня Житомирська область відзначає 80-річчя з дня утворення області. Миропільська громада також долучилася до відзначення даного заходу. Зокрема 21 вересня в КУ Миропільська бібліотека була проведена зустріч з учнями 9-го класу КУ Миропільська ЗОШ І-ІІІст.  Під час зустрічі працівники бібліотеки розповідали про історію утворення та основні етапи розвитку Житомирської області. Також учням вдалося поспілкуватися з видатним письменником, який своїм пером та словом здійснив вагомий внесок в розвиток Житомирщини - Дацюком Василем Лаврентійовичем.

Дацюк Василь Лаврентійович народився в селі Щурівці Ізяславського району Хмельницької області. Навчався в Житомирському культурно-освітньому училищі. Працював на різних роботах в колгості рідного села, директором Любарського будинку культури, баяністом та акомпаніатором, учителем Миропільської ЗОШ №2 Романівського району Житомирської області.

Василь Лаврентійович створив перший в області дитячий радіоклуб та був його директором до ліквадації у 2001 році. 

Дацюк В.Л. являється членом Національної спілки письменників України з 1994 року. Автор книжок "Заява до суду", "Невдала любов", "Мовчи, глуха", лірики "Банальная история", книжок для дітей "Киця-ледащиця", "Добрий Єнот", дитячих книг "Нечема і хвалько", "Пригоди діда Фе та кота Ю", "Данчикові няньки", "Омко і зук". Окремими виданнями вийшли поеми "Біль", "Пекліада", "Блазенія". Має поетичні та прозові переклади з польської, болгарської і білоруської мов.

Переможець Всеукраїнських літературних конкурсів "Автора! Автора!"(1988р.) і "Байка 2001", член редакційної ради альманаху "Весела січ", лауреат Всеукраїнського конкурсу гумору та сатири "Вишневі усмішки 2006". Був членом Національної спілки журналістів України. 

Василь Лаврентійович приймав активну участь у встановлені незалежності України на початку 90-х років минулого століття. Був депутатом Житомирської областої Ради І та ІІ скликань, депутатом Романівської районної ради І та V скликань. Був головою Романівської районної організації "Собор". 

На виборах до Верховної Ради України набрав найбільшу кількість голосів виборців у себе в окрузі.

Радіоаматор з 40-річним стажем.

Лауреат премій імені Василя Земляка (2010р.) , премії імені Лесі Українки Житомирського обласного відділення фонду культури (2012р.)

Лауреат премій імені В.Юхимовича (2013р.), лауреат премії "Рідна мова" (2015р.).

Отримав найвищу нагороду НСПУ - медаль "Почесна відзнака" (2014р.)

Одружений, має двох дітей. Разом з онуками Олексієм, Дариною, Юрієм, Богданом та Романом є фундатором літературно-мистецької премії "Дідусева казка".

Зустріч школярів із видатним письменником проходила у формі діалогу. Василь Лаврентійович багато розповідав про свою творчу діяльність, захоплення письменниками як сьогодення так і минулого часу. Розвеселяв та змушував поринути у глибокі роздуми уривками із сатиричних та гумористичних творів та поем.Також цитував свої думки із книги "Дацизми".

Усі учні та запрошені були дуже задоволенні зустріччю та вдячні Василю Лаврентійовичу за те, що зумів занурити усіх у світ прекрасного.  

 

фото Олена Сидоренко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь