A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Патронатна сім’я – новітня форма сімейного виховання в Україні

Дата: 17.11.2021 09:43
Кількість переглядів: 665

Фото без опису

Кожна дитина потребує тепла і захисту батьків, проживання й виховання в родині. Тільки в люблячому сімейному оточенні з маленької дитини формується повноцінна особистість. На жаль, в усьому світі є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, і наша країна не виключення. Це діти без батьківської любові та турботи.

На території  Миропільської ТГ проживає  1187 дітей. Соціальна підтримка дітей є важливим напрямком роботи громади, тому захист прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є пріоритетом у роботі Служби у справах дітей Миропільської селищної ради.

     Шукаємо сім’ї  для роботи патронатними вихователями. які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

     Якщо Ви маєте досвід виховання власних дітей, проживаєте на території Миропільської громади, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

    Перевага сімейного патронату в тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, не мають. Тобто тут треба працювати на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала ніколи. Ще одна перевага цього проекту в тому, що він швидко діючий: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.

     Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

    Сім’я патронатного вихователя – це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя.

  Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка); проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

 Про грошове забезпечення, яке отримує патронатний вихователь.

 Соціальні виплати патронатному вихователю - 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 3842 грн. (1921х2), а для дітей віком від 6 до 18 років – 4790 грн. (2395х2).

 Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2021 року – 11350 грн.) (2270х5). Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність  у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.

Таким чином, мінімальна сума грошового забезпечення в місяць може складати понад 15 тис. грн.

     Якщо Ви не є байдужими та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до Служби у справах дітей Миропільської селищної ради, що за адресою: вул. Центральна,38, смт.Миропіль, Житомирський р-н, Житомирська обл.., 13033, тел.: (04146) 9-53-08


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь