A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Щодо затвердження офіційної символіки громади

Дата: 18.12.2021 15:55
Кількість переглядів: 1704

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

У грудні цього року виповнюється п’ять років з дня утворення Миропільської територіальної громади. Завдяки кропіткій праці, наполегливості та цілеспрямованості керівництва і депутатів селищної та сільських рад, а також громадських активістів наша громада однією із перших в області підтримала політику децентралізації та окреслилась на карті України. І ми цим повинні пишатися.

Але, на жаль, за всі роки життєдіяльності громади не було затверджено її офіційної символіки. Ми й досі живемо під чужим гербом, а прапора взагалі не існує. Процес розробки ескізів герба та прапора – складний, довготривалий і суперечливий. Було кілька спроб, та безрезультатно... І все ж ми повинні затвердити офіційні символи як відображення нашої історичної, культурної, соціально-економічної та духовної єдності.

Селищна рада звернулась за допомогою у вирішенні цього питання до спеціалістів, адже і герб, і прапор мають втілювати не лише наше бачення, але й відповідати правилам геральдики та вексилології.

На основі відомостей про місцеві особливості Мирополя та сіл громади були створено ескізи герба і прапора Миропільської територіальної громади. Малюнки та опис до них розміщено нижче. А також надано геральдично-вексилологічну експертизу цих проєктів Українським геральдичним товариством.

Проєкт рішення про затвердження офіційної символіки винесено на сесію, яку заплановано на 23 грудня.

Якщо у Вас є ОБГРУНТОВАНІ пропозиції щодо ескізів герба та прапора, звертайтесь до селищної ради усно або письмово. На засіданнях постійних комісій та на самій сесії ці пропозиції будуть розглянуті.

Ескіз Герба

Фото без опису

Гербом є золотий закруглений щит із зеленою вигнутою основою, обтяженою срібно-синьо-срібним хвилястим поясом, увінчаною синім лапчастим хрестом із подовженим нижнім кінцем, у серцевині якого – золота гранована восьмипроменева зірка, а вгорі – синя підкова ріжками вгору; справа із основи виходить зелена дубова гілка, а зліва – три зелені колоски. Щит обрамований брунатним картушем, увінчаним мурованою короною; знизу – червоне число 1195.

Синій хрест символізує історичну, культурну та духовну єдність мешканців громади. Окрім того, що хрест є символом християнства, він має давнє сакральне значення. Насамперед, хрест є символом життя. У цій фігурі поєднується символ чоловічої енергії вогню із жіночою енергією, що, зазвичай, пов’язувалася із вологою, водою. Цим поєднанні підкреслюється значимість синівської любові до Матері-Землі. Зображення хреста на гербі громади також безпосередньо пов’язано з Камінним Хрестом, історичною пам’яткою, що розташований у центрі Мирополя і є символом-оберегом селища. Зображення хреста також покладено в основу символіки 10-го територіального вузла урядового зв’язку, діяльність якого є гордістю громади.

Восьмипроминева зірка є символом порядку і світобудови: зв'язує усі сторони світу і позначає абсолютний баланс, гармонію і рівновагу, здійснюючи потужну цілющу дію. Символ також вказує на те, що до Миропільської громади входять вісім населених пунктів.

Підкова вгорі герба – символ успіху та розвитку громади. Розташована ріжками до неба, вона є своєрідною чашею достатку, яка буде притягувати благодатну енергію, наповнювати громаду добробутом і багатством.

Дубовий паросток символізує ліси краю, наголошує не лише на багатстві Миропільщини, але й на потребі збереження та відновлення його для майбутніх поколінь.

Колоски – символ землеробства, яке є однією з основних галузей розвитку громади, а також символ працелюбства мешканців, та добробуту їх родин.

Пагорб символізує історичне минуле, на яке спирається Миропільська громада. На пагорбі означено місцеві водні ресурси, основними з яких є річка Случ з її притоками.

Картуш виконує декоративну функцію. Корона вказує на статус селища адміністративного центру громади.

Число 1196 – дата першої письмової згадки про місто Кам’янець, територія якого входить до сучасного Мирополя; його зображення на гербі підкреслює давню історію селища як адміністративного центру громади.

Ескіз прапора

Фото без опису

Прапор – квадратне полотнище, поділене на синю і зелену рівновеликі смуги з жовтою гранованою восьмипроменевою зіркою у центрі. Синя смуга вказує на мирне небо над головою, а зелена – життя, природні багатства та чудові краєвиди. Жовта восьмикутна зірка символізує процвітання громади та вказує на кількість населених пунктів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь