Миропільська територіальна громада
Житомирської області

209 -та річниця з дня народження Батька українського народу Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2023 10:57
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

9 березня виповнюється 209 років з дня народження визначного поета Тараса Григоровича Шевченка. Cаме цей день вже давно став масштабним  національним святом для всього українського народу, адже українці по всьому світу святкують День народження великого Кобзаря.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Сьогодні кожен українець виконує духовний заповіт генія української культури, пророка українського народу Тараса Григоровича Шевченка: "Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!". Його ім'я стало символом боротьби українців за свободу, гідність та незалежність. Кожна сторінка «Кобзаря» – це палкий заклик любити свій народ, пророчий осуд неправди й неволі, засудження насильства, релігійного лицемірства й соціальної несправедливості.

    Історія життя Шевченка це історія успіху людини, яка зробила себе сама, та об'єднала генетично всю Україну: від Сходу до Заходу.

По всьому світу українському поетові встановлено 1384 пам’ятники. Більшість із них – 1256 – розташовані на території України, ще 128 – у 35 країнах світу, зокрема, Бразилії, США, Китаї тощо.

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

     Велич Тараса Шевченка полягає в тому, що він зумів повернути нам національну гідність і необхідність боротися за відновлення незалежної Української держави. Його безмежна любов до українців і України виявилася в тому, що він навчав і переконував нас: щасливе життя можливе тільки у своїй незалежній державі. 

СЛАВА УКРАЇНІ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь