Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 01.12.2023 13:00
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини.

У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку кривдника призводять до негативного впливу на фізичний, психічний та соціальний стан здоров’я постраждалої особи, особливо дітей. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

Діти, що живуть в умовах сімейного насильства, демонструють схильність до депресій, високий рівень стресу, явні істеричні та/або депресивні симптоми; отримані психологічні травми в дитинстві сильно впливають на все подальше життя людини, формування її характеру, психічне та фізичне здоров’я, адаптацію в суспільстві.

На жаль, при скоєнні насильства в родині кривдник має різну мотивацію. Він хоче спричинити біль, страждання, шкоду, це обґрунтовується бажанням кривдника зняти свою емоційну напругу, яка накопичилась через його неспроможність утримувати сім’ю, через неприємності на роботі, можливу помсту за зраду, за попередні образи з боку потерпілого, за знущання над ним у дитинстві, бажання позбутися потерпілого або пов’язаних з ним турбот тощо. Також є внутрішні мотиви, які спонукають особу вчиняти насильство в сім’ї – це бажання підняти свій авторитет в родині, бажання головувати, підчинити своїй волі інших членів сім’ї, помститися одним членам сім’ї за образи, що виникли в результаті конфліктів з іншими членами родини.

Для попередження насилля в сім’ї необхідно висвітлювати існуючу проблему, проводити профілактичну роботу, яка б дала змогу виховати у майбутніх батьків почуття поваги до людей різного віку, в тому числі й маленьких дітей. Таким чином, це забезпечить зменшення домашнього насильства у майбутньому і його повне викорінення.

  Ефективними шляхами подолання насильства в сім’ї є досягнення рівності жінок і чоловіків та подолання гендерних стереотипів, виховання дітей в дусі усвідомлення їх власної гідності.

В Україні функціонує “Гаряча лінія” для тих, хто постраждав від домашнього насильства, телефонувати на яку можна цілодобово за номером 15-47.

                     

Служба у справах дітей  Миропільської  селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь