Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Роковини загибелі Героя-земляка Руслана Горбатюка

Дата: 16.08.2024 14:09
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Руслан Олександрович народився 28 серпня 1980 року. В рідному селі Паволочка закінчив 8 класів, згодом здобував освіту в Понінківському училищі за фахом спеціаліст з контрольно-вимірювальних приборів. З 1998 по 1999 роки ніс строкову службу в Збройних Силах України

Підписавши військовий контракт, з 2015 року Руслан Олександрович захищав свободу і незалежність держави на Сході України. У серпні 2016 року автомобіль, в якому пересувався Захисник, попав під ворожий обстріл. Від вибухової хвилі воїн на якийсь час втратив свідомість. Прийшовши до тями, ціною неймовірних зусиль покинув палаючу техніку, яка вибухнула за кілька секунд після цього.

Життя було врятоване, але важка контузія довгий час давала про себе знати. Проходив лікування та реабілітацію у шпиталях.

У листопаді 2016 року Руслана Олександровича нагороджено відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”.

Повернувшись додому, чоловік завжди намагався розрадити себе роботою. Допомагав мамі й односельцям. Працював на будівництві.

Після початку повномасштабного вторгнення Руслан наполегливо кілька разів їздив до військкомату і вимагав свого призову. Знав, що на передовій повинен бути саме він, загартований в боях військовий. У березні сержанта Горбатюка мобілізували.

16 серпня 2022 року 42-річний воїн загинув під час виконання бойового обов’язку, боронячи рідну землю від російських окупантів у Донецькій області. 

Назавжди в пам’яті близьких та знайомих Руслан залишиться доброю, чуйною, щирою та привітною людиною, вірним сином України.

Поховали Героя на кладовищі села Паволочка 25 серпня, а через три дні йому мало виповнитися 42… Назавжди в строю!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь