Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Олена Зеленська взяла участь у робочій зустрічі з регіональними командами, які впроваджують Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» у громадах

Дата: 04.09.2024 13:11
Кількість переглядів: 43

 

 

Фото без опису

На заході були присутні управлінці з медичної та соціальної сфер, психологи, психотерапевти, керівники неурядових організацій, вчителі та лікарі зі 122 територіальних громад із 20 областей України.

Олена Зеленська наголосила на важливості запозичення найкращих міжнародних практик у сфері ментального здоров’я, але підкреслила унікальність української ситуації.

«Ми активно переймаємо ефективні методики з-за кордону, але жодна з них не може повністю відповісти на всі наші виклики, оскільки жодна з розвинених країн не переживає того, що переживає Україна. Команда програми усвідомила, що, поєднуючи найкращі світові практики, ми маємо створити унікальну українську модель», — зазначила перша леді.

Особливу увагу Олена Зеленська приділила розробленій в Україні методиці, яка вже впроваджується в рамках ініціативи.

«Ця методика орієнтована на стан людини, а не на діагноз. Це означає, що допомогу можна почати надавати на ранніх етапах, ще до того, як травматичний досвід переросте у серйозний розлад. Важливо, щоб допомога починалася не лише в кабінеті психолога чи психотерапевта, а й під час розмови з сімейним лікарем чи консультантом у Центрі життєстійкості», — підкреслила Олена Зеленська.

За словами першої леді, саме для цього в громадах мають відбутися зміни.

Під час зустрічі учасники відзначили значний прогрес програми: майже 100 тисяч медиків пройшли навчання за програмою ВООЗ mhGAP, у центрах життєстійкості було надано 350 тисяч послуг, 209 тисяч педагогів завершили навчання з уміння розпізнавати зміни в стані учнів, а 739 роботодавців впровадили політику підтримки ментального здоров’я.

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Оленою Зеленською, супроводжує Координаційний центр з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України за підтримки експертів ВООЗ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь