A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Рішення сесій №11 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки»

Кількість переглядів: 17
Скликання: 8 скликання
Сесія: 41 сесія
Тип документу: Рішення сесій
Дата: 28.02.2024
Номер документу: 11
Назва документу: Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.03 МБ)

МИРОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

41 сесія VIII скликання 

  РІШЕННЯ

від  28  лютого   2024 року                                                                                                                    №11      

 

Про затвердження Програми

оздоровлення та відпочинку дітей

Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»,  з метою створення сприятливих умов для якісного відпочинку та оздоровлення дітей, враховуючи рекомендації постійних комісій, селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

1.  Затвердити Програму оздоровлення та відпочинку дітей Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки (додається).

2. Виконавчому комітету, керівникам підприємств, установам, організаціям Миропільської селищної ради провести відповідну роботу щодо забезпечення виконання завдань, визначених Програмою на 2024-2025 роки.

3. Службі у справах дітей Миропільської селищної ради надавати селищній  раді інформацію про хід виконання Програми до 15 грудня щороку до завершення дії Програми.

4. Контроль за виконанням  даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з гуманітарних питань (освіта, спорт, культура, охорона здоров’я та соціальний захист), прав людини, законності, депутатської діяльності, правопорядку та антикорупційної діяльності, етики та регламенту

.

 

 

Селищний голова                                            Світлана ВЛАСЮК

              

                   

 

                              ЗАТВЕРДЖЕНО

                         рішенням 41 сесії 

                         восьмого скликання

28.02.2024 р. №11

                                                                                    

 

ПРОГРАМА

оздоровлення та відпочинку дітей

Миропільської селищної ради

на 2024-2025  роки

 

Характеристика

  1. Назва: «Програма оздоровлення та відпочинку дітей Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки» (далі – Програма)
  2. Підстава для розроблення: Конвенція «Про права дитини» від 20 листопада 1989 року (ратифікована Україною 27 лютого 1991 року), Закони України: «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства», «Про позашкільну освіту», «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про фізичну культуру і спорт», «Про охорону дитинства».
  3. Ініціатор – головний замовник: Миропільська селищна рада.
  4. Розробник: Виконавчий комітет Миропільської селищної ради.
  5. Мета: організація повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, зміцнення здоров’я дитячого населення Миропільської селищної ради шляхом удосконалення системи оздоровлення та відпочинку дітей, забезпечення державних гарантій щодо доступності та якості оздоровчих та відпочинкових послуг.
  6. Початок: лютий 2024 року, завершення: грудень 2025 року.
  7. Загальні обсяги фінансування: в межах можливостей місцевого бюджету.
  8. Очікувані результати: виконання Програми дасть змогу збільшити рівень забезпечення послугами з відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку за рахунок всіх джерел фінансування; морально-етичних засад молоді, свідомого ставлення молоді до збереження здоров’я, боротьби зі шкідливими звичками. Виконання заходів сприятиме створенню належних соціально-економічних умов для повноцінного відпочинку та оздоровленню молоді.
  9. Контроль за виконанням покладається на службу у справах дітей Миропільської селищної ради, яка до 15 грудня щороку до завершення дії Програми інформує виконавчий комітет Миропільської селищної ради про хід виконання Програми.

Загальні положення

Програма відпочинку та оздоровлення дітей Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки (далі – Програма) розроблена відповідно до Законів України: «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства».

Актуальність розроблення та прийняття цієї Програми зумовлено необхідністю впровадження державної політики щодо створення оптимальних умов для оздоровлення та відпочинку дітей.

Мета і основні завдання Програми

Метою Програми є організація повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, зміцнення здоров’я дитячого населення Миропільської селищної ради шляхом удосконалення системи оздоровлення та відпочинку дітей, забезпечення державних гарантій щодо доступності та якості оздоровчих та відпочинкових послуг.

Основними завданнями Програми є:

  • збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення;
  • створення умов для зміцнення фізичного та психічного здоров'я дітей шляхом належної організації оздоровлення та відпочинку;
  • надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;
  • формування та пропаганда здорового і безпечного способу життя.

 

Напрями виконання Програми

  1. організація оздоровлення та відпочинку дітей;
  2. підвищення якості та безпеки оздоровчих послуг для дітей;
  3. впровадження новітніх методик дитячого оздоровлення;
  4. збільшення кількості дітей, охоплених послугами відпочинку та оздоровлення, в першу чергу, дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.


        Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма, обґрунтування необхідності її розв’язання

Рівень захворюваності дітей шкільного віку набуває значних масштабів і потребує посилення уваги місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування.

Сьогодні загальновизнаною цінністю світове співтовариство вважає стан здоров’я людини. Здоров’я нації розглядається як показник цивілізованості держави, що відтворює соціально-економічне становище суспільства. Здоров’я населення є головним критерієм доцільності та ефективності всіх без винятку сфер господарської діяльності. Фахівці вважають, що близько 75% хвороб у дорослих є наслідком умов життя у дитячі та молоді роки.

На стан здоров’я сучасного мешканця Миропільської селищної ради впливає ціла низка факторів, серед яких значне місце посідають рівень та спосіб життя, шкідливі звички, екологічний стан в регіоні.

Загострення проблем спричинено сукупністю взаємопов’язаних та взаємообумовлених чинників, серед яких у сфері оздоровлення та відпочинку дітей недостатнє фінансування відпочинку та оздоровлення дітей.

Конвенцією ООН про права дитини, ратифікованою Верховною Радою України, проголошено, що діти мають не тільки особливі потреби, а й громадські, політичні, соціальні, культурні та економічні права. Одним із найважливіших стратегічних завдань нашої держави щодо забезпечення соціального захисту дитинства є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок.

 Станом на 15.01.2024 року на території Миропільської селищної ради проживає – 833 дітей шкільного віку.

Першочергово підлягають оздоровленню та відпочинку діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; бездоглядні та безпритульні діти; діти учасників АТО; діти,  батьки яких  загинули у російсько-українській війні; діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; діти із сімей внутрішньо переміщених осіб; діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних і малозабезпечених сімей; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; діти, які перебувають на диспансерному обліку; талановиті та обдаровані діти – переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій;  дитячих творчих колективів та спортивних команд; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери громади.

Фінансове забезпечення Програми

Програма реалізовується за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.

Під час формування проєкту місцевого бюджету селищна рада передбачає асигнування на реалізацію Програми в межах можливостей місцевого бюджету.

Орієнтовані обсяги та джерела фінансування наведені у додатку 1 до Програми.

 

Організація управління та контролю за ходом виконання Програми

Контроль за виконанням Програми покладається на службу у справах дітей Миропільської селищної ради, яка до 15 грудня щороку до завершення дії Програми інформує виконавчий комітет про хід виконання Програми.

 

Очікувані результати виконання Програми

  1. Підвищення ефективності місцевого самоврядування, установ та організацій у вирішенні завдань організації якісного оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків.

2. Виконання програми дасть змогу:

  • вирішувати завдання у сфері оздоровлення та відпочинку дітей;
  • організувати оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій  громади, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки за рахунок коштів місцевого бюджету, коштів підприємств, установ, організацій, професійних спілок, фонду соціального страхування, коштів, передбачених на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших природних катаклізмів, та інших джерел не заборонених законодавством.
  • забезпечити організацію змістовного дозвілля та якісного оздоровлення дітей під час канікул.

 

 

 

 

Секретар ради                                 Ольга ГОЛЯКА

                               

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Додаток

до Програми оздоровлення та відпочинку дітей

Миропільської селищної ради на 2024-2025 роки,

затвердженої рішенням  41 сесії  восьмого скликання

від 28.01.2024 №11

                                                       

ПЕРЕЛІК

завдань і заходів Програми оздоровлення та відпочинку дітей

на 2024-2025 роки

№ з/п

Зміст заходу

Відповідальні виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування ( грн.)

 
 

1

2

3

4

 

1.

Координувати роботу  психологів в освітніх  закладах з метою надання дітям психологічної допомоги, проведення профілактики негативних явищ

Служба у справах дітей Миропільської селищної ради

Не потребує додаткового фінансування

 

2.

Постійно оновлювати базу даних дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, та мають бути направлені на оздоровлення та відпочинок

Служба у справах дітей Миропільської селищної ради

Не потребує фінансування

 

3.

Забезпечити оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги (придбання путівок)

Миропільська селищна рада

В межах фінансових ресурсів

 

4.

Забезпечити роботу в літній період таборів з денним перебуванням на базі загальноосвітніх закладів освіти

Миропільська селищна рада

Не потребує фінансування

 

5.

Забезпечити проведення для дітей спортивно-масових заходів, еколого-натураліс-тичних, природоохоронних, краєзнавчих екскурсій.

Керівники ЗЗСО

Не потребує додаткового фінансування

 

6.

Тримати під особливим контролем зайнятість учнів, які стоять на профілактичному  обліку в відділку поліції та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах

Служба у справах дітей Миропільської селищної ради

Не потребує додаткового фінансування

 

7.

Забезпечити проведення інформаційно-просвітницьких профілактичних заходів з дітьми щодо пропаганди здорового способу життя, збереження репродуктивного здоров'я, профілактики соціально небезпечних хвороб, формування відповідальності за власне життя (бесід, лекцій, тренінгів, анкетувань тощо)

Служба у справах дітей Миропільської селищної ради

Не потребує фінансування

 

 

 

 

Секретар ради                                                                        Ольга ГОЛЯКА

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь