A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

У Миропільській гімназії пройшли заходи до 14 жовтня!

Дата: 17.10.2017 10:12
Кількість переглядів: 1017

            Кожен народ, кожна нація тримається на прадідівських традиціях, звичаях, символах, віруваннях, освячених віками. Щоб впевнено йти в майбутнє, ми не маємо права втратити дорогоцінних скарбів наших предків, що протягом багатьох століть виробили вони і зберегли для нас. Щоб «нашому роду не було переводу», ми мусимо пам’ятати, хто ми, якого роду-племені діти, знати добре своє коріння, свою історію. Бо без минулого нема майбутнього.

І про це завжди пам’ятають наші вчителі, які  на уроках і позакласних заходах намагаються прищепити своїм вихованцям любов до національної спадщини українського народу, допомагають дітям пізнати витоки нашої культури та історії.

14 жовтня  –  значуща дата в календарі українців, оскільки на цей день припадає аж чотири свята: День святої Покрови Пречистої Богородиці, 75-а річниця створення Української повстанської армії, День Українського козацтва та  Свято захисника України.   З великим задоволенням відзначають цей день і в нашій гімназії. Так 12 жовтня пройшов виховний захід у 6 – А класі «Від козаків до кіборгів», на який було запрошено учнів   5 – их класів. Це був своєрідний історичний екскурс у минуле. Учні в цікавій формі розповіли про перемоги хоробрих українських воїнів, які проходять червоною ниткою в історії нашої держави, починаючи з часів Київської Русі, і закінчуючи війною в Донбасі. Символічна булава пройшла від найдавніших захисників до сучасних воїнів – кіборгів.

Фото без опису

В п’ятницю, 13 жовтня, напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України, для учнів 5 – 7 класів педагог – організатор Клименко Юлія Сергіївна підготувала і провела Козацький квест «Пропала грамота».

Команди квест-змагання мали змогу активно провести час, перевірити гнучкість свого мислення, загартувати командний дух та випробувати свою швидкість, а у винагороду отримати козацьку булаву та масу позитивних емоцій. Учасники квесту пройшли всі випробування, а було їх сім, і символізували вони козацькі пороги на Дніпрі. В давні часи ці пороги були страшною перешкодою на шляху до того, хто плив Дніпром на Січ. Вважалося, що справжнім козаком може зватися лише той, хто пройшов хоч раз в житті через пороги.

Переможцями квест-змагання стали учні 5-Б та 7-А класів.

Фото без описуФото без опису

Справжнє козацьке свято відбулося 13 жовтня в початковій школі. Організаторами цього дійства стали класоводи третіх класів Пустовідко Ніна Володимирівна та Олійник Тетяна Василівна.  Розпочалося свято з урочистої ходи козачат під звуки «Козацького маршу», а також шикування і цікавого представлення  куренів.

Після цього учні третіх класів подарували глядачам яскраві музичні виступи: українські народні пісні, козацькі танці з шаблями. Продовженням свята стало спортивне змагання, що влаштував кошовий отаман Пилипчук  Максим Олександрович – вчитель фізкультури , який  майстерно виконав цю роль.

Програма  змагань  передбачала велику кількість конкурсів. Команди, які за козацьким звичаєм називались куренями, змагались у веселих спортивних поєдинках таких як: стрибки в мішках, перегони на «конях», перетягування канату та інші. Ну, звісно, перемогла дружба. На завершення свята учні скуштували справжній козацький куліш, який вдався просто на славу.

Свято стало справжнім випробовуванням сили та гарту маленьких козачат, подарувало гарний настрій і позитивні емоції всім учасникам і глядачам, а головне дало можливість ще раз доторкнутись до легендарного, неповторного світу козацтва, яке не раз своїми звитягами і ратними подвигами відстоювало свободу і незалежність нашої країни.

Фото без опису

 До Дня захисника України учні ОНЗ “Миропільська гімназія” вшанували пам’ять загиблих воїнів. У боротьбі за волю та незалежність нашої держави віддали життя миропільчани: Атаманчук Олександр, Руденко Сергій, Бабій Віталій. 

Учні середніх та старших класів відвідали кімнату бойової слави у краєзнавчому музеї.

Фото без опису

Учні 8-Б класу поклали квіти на могили загиблих односельців

                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь