A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Щодо тривалості відпустки осіб з інвалідністю

Дата: 24.04.2018 12:10
Кількість переглядів: 640

                                                                                    Фото без опису

 В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО»

Романівського бюро правової допомоги інформує

Щодо тривалості відпустки осіб з інвалідністю

За частиною 1 статті 6 ЗУ “Про відпустки” (далі – Закон) щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.

            Частиною 7 цієї статті передбачено, що особам з інвалідністю I і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи – 26 календарних днів.

            Положення цієї статті щодо тривалості щорічної основної відпустки не поширюються на працівників, тривалість відпустки яким установлюється іншими актами законодавства, проте тривалість їхньої відпустки не може бути меншою за передбачену частиною1, 7 і 8 статті 6 Закону.

            Статтею 16-2 Закону передбачено право учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, статус яких визначений Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, на отримання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік.

            Ця відпустка не належить до виду щорічних відпусток (стаття 4 Закону) і надається незалежно від відпрацьованого в році часу один раз упродовж календарного року на підставі заяви працівника та посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни.

            Тому, наявність у працівника права на додаткову відпустку, передбачену статтею 16-2 Закону, не є підставою для зменшення йому тривалості щорічної основної відпустки, яка має становити 30 календарних днів для осіб з інвалідністю І та ІІ груп, та 26 календарних днів – для осіб з інвалідністю ІІІ групи.

            Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, пропонуємо звертатися за безоплатною правовою допомогою до Романівського бюро правової допомоги за адресою: смт. Романів, вул. С.Лялевича, 2 (4-й поверх, кім. 425), або телефонувати за номером 2-29-13.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь