A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

КУ "Миропільська ЗОШ І-ІІІ ступенів" приєдналась до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг

Дата: 06.02.2019 15:26
Кількість переглядів: 664

КУ "Миропільська ЗОШ І-ІІІ ступенів" приєдналась до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг.
Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет - це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров*я та майбутнього. Сьогодні, 5 лютого у Міжнародний день безпечного Інтернету КУ "Миропільська ЗОШ І-ІІІ ступенів" приєдналась до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. 
Психолог, соціальний педагог закладу Рибальченко Юлія Вікторівна провела з учнями 9-11 класів урок на тему "Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?".
Для школярів урок приніс багато користі, адже переглянуте відео, наштовхнуло учнів на безліч обговорень, аргументів, різних версій розвитку подальших подій у відео і тд. Активні школярі взяли участь у груповому завданні, де потрібно було підготуватись до обговорення поставлених питань, учні презентували свої варіанти та обговорили їх з однолітками.
Крім того, учні проявили щирий інтерес до теми уроку, свідченням цього є багато питань, котрі учні поставили психологу, ось найцікавіші з них:
"Що робити коли невідомі коментують мої фото на сторінці в соціальній мережі і роблять непристойні зауваження, відверті образи, які примушують насторожитись?", "За якими фразами можна пізнати небезпечних злочинців?", "Як допомогти поліції в розслідувванні таких злочинів?", "Як коректно формулювати відмову від провокаційних пропозій так, щоб більше не турбували?". Учні також цікавились послідовністю дій кіберполіції при виявлені таких правопорушень, а також чи може кіберполіція виявити самостійно такі випадки в мережі. Психолог, соціальний педагог Юлія Вікторівна, постаралась надати вичепну відповідь на всі питання учнів.
Емоції та враження не покидали дітей до кінця дня, багато хто неабияк задумався про свою поведінку в соціальній мережі.
Один з присутніх поділився висновками з уроку: " Я відверто вражений як з невинної розмови чи навіть мінімального флірту можуть бути такі наслідки, я майже весь вільний час проводжу в соц мережах і про такі речі навіть не задумувався, хоча після побаченого є над чим подумати! Дякую організаторам!"
#STOP_SEXтинг #ранок_урок

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь