A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Про підвищення  пенсій з 1 квітня 2020 року особам, яким виповнилося 80 років і більше

Дата: 29.04.2020 09:54
Кількість переглядів: 409

          Про підвищення  пенсій з 1 квітня 2020 року особам, яким виповнилося 80 років і більше

 

 Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, інших доплат до пенсій, не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9 205 гривень, встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до                         500 гривень.

        Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

Пенсіонерам віком старше 80 років, які мають страховий стаж не менше                   25 років чоловіки або 20 років жінки, розмір  пенсії  встановлено не нижче                  2 600 гривень.

Компенсаційну виплату встановлено 48866 пенсіонерам віком 80 років і старше. В середньому пенсії даної  категорії  зросли  на  528 грн.

Виплату перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги даній категорії громадян  розпочато з 7 квітня поточного року.

Пенсіонери, дата виплати пенсій яких встановлена 4-6 число, отримують доплату додатковими відомостями.

 

Про виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі                1 000 гривень пенсіонерам, пенсійна виплата яких, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує                 5 000 гривень.

Кошти будуть зараховані автоматично, без звернень пенсіонерів. Виплату буде розпочато після виділення коштів з Державного бюджету. Гроші на особисті банківські картки зарахують невідкладно. АТ «Укрпошта» забезпечить доставку коштів пенсіонерам додому протягом  5 днів.

 

Про індексацію пенсій у 2020 році

Крім того, на виконання вищезазначеної постанови з 1 травня 2020 року буде проведена індексація пенсій.

У 2020 році перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягне 100 гривень буде встановлена доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Установлено, що з 1 травня 2020 року розмір пенсійної виплати після перерахунку для пенсіонерів, які мають страховий стаж не менше 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, не може бути нижче 2 100 гривень.

 

Начальник Романівського відділу

обслуговування громадян (сервісного центру)                          Інна КОРЕЙБА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь