A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

ГАРАНТІЙНИЙ РЕМОНТ

Дата: 03.06.2020 09:51
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

ГАРАНТІЙНИЙ РЕМОНТ

До Романівського бюро правової допомоги звернулася жителька селища Романів громадянина Г.: «В січні 2020 року я придбала телефон. В березні він вимкнувся і не вмикався. Телефон на гарантії. Занесла в магазин. Там його відправили в сервісний центр. Минуло 29 днів. Звернулась до магазину і мені  сказали, що з сервісного центру їм повідомили, що поломка негарантійна. Вони виявили, що він був мокрий, хоча я його «не топила». Як мені діяти в цій ситуації? Підозрюю, що вони зробили такий висновок аби не робити безкоштовний ремонт, або щоб не повертати мені кошти»

У відповідності до статті 8 Закону України "Про захист прав споживачів", при пред'явленні споживачем вимоги про безоплатне усунення недоліків товару вони повинні бути усунуті протягом чотирнадцяти днів з дати його пред'явлення або за згодою сторін в інший строк.

Гарантійне обслуговування полягає у тому, що виробник (продавець, виконавець) протягом гарантійного терміну зобов'язується організувати, якщо це передбачено експлуатаційним документом, роботи із спеціальної установки (підключення) товару чи його складання (далі - введення в експлуатацію) та технічного обслуговування.

 

Роботи з гарантійного ремонту (обслуговування) виконуються для споживача безоплатно.

 

Згідно вимог Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 506

Під час приймання товару на гарантійний ремонт виконавець у  присутності  споживача  перевіряє споживчі властивості товару, його комплектність, зовнішній вигляд, заводський  номер, дату виготовлення, наявність пломб виробника або виконавця (за дорученням виробника) та гарантійних талонів і встановлює наявність заявленого недоліку. Товару надається номер, під яким він береться на гарантійний облік. 

Після прийняття товару на гарантійний  ремонт  виконавець видає  споживачеві  квитанцію за формою N 7-гарант,  в якій зазначаються усі недоліки та термін виконання ремонту.

Таким чином, під час передачі телефону у магазин на ремонт Вам мали надати  квитанцію за формою N 7-гарант.

В свою чергу, згідно  статті 8 Закону України "Про захист прав споживачів", вимоги споживача, передбачені цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.

Тобто, магазин має довести, що на момент передачі телефону на ремонт він вже був у технічно несправному стані через потрапляння води.

У випадку, якщо у Вас наявні всі необхідні документи (щодо придбання товару та передачі його магазину на ремонт) слід звернутись до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із відповідною скаргою.

Або звернутись до суду із вимогою про повернення грошових коштів.

Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до Романівського бюро правової допомоги за адресою: смт. Романів, вул. С.Лялевича, 2 (4-й поверх, каб. 425).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь