A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Про зміну виборчої адреси

Дата: 17.08.2020 10:05
Кількість переглядів: 452

До уваги виборців!

 

Відповідно до постанов ЦВК від 18.05.20 No88 та від 11.06.20 No103 (зі змінами від 24.07.20 No145) кожен громадянин України, який має право голосу але постійно проживає не за місцем своєї реєстрації згідно паспортних даних, може змінити свою виборчу адресу та взяти участь у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня 2020 року. Це стосується як внутрішньо переміщених осіб, так і трудових мігрантів та тих, змінив місце проживання без реєстрації або взагалі ніде не зареєстрований. Для цього необхідно звернутися із заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання включно до 10 вересня 2020 року.

 

Заява може бути подана до органу ведення Реєстру в паперовій або електронній формі.

Заява в паперовій формі може бути подана виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства.

Заява в електронній формі може бути надіслана виборцем за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України "Про електронні довірчі послуги" (кваліфікований електронний підпис), з використанням мережі Інтернет. Така заява повинна містити адресу електронної пошти, на яку виборцю може бути надіслано повідомлення про результати розгляду заяви.

У заяві вказується адреса житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

!!! Виборець, нову виборчу адресу якого визначено на підставі зазначеної заяви,може звернутися до органу ведення Реєстру з новою заявою не раніше ніж через 1 рік після дати внесення до Державного реєстру виборців останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

 

          Під час подання заяви в паперовій формі до органу ведення Реєструвиборець пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або картки чи тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).

Заява в електронній формі створюється шляхом заповнення виборцем електронної форми з використанням відповідного електронного сервісу, розміщеного на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Під час заповнення виборцем електронної форми відомості, що вказуються в заяві, перевіряються засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" стосовно їх повноти та відповідності ідентифікаційним даним виборця, що містяться у кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа, на якому базується кваліфікований електронний підпис.

Про подання заяви в електронній формі на вказану виборцем адресу електронної пошти надсилається відповідне повідомлення.

Заява виборця розглядається органом ведення Реєстру не пізніше п’ятнадцяти днів від дня її отримання.

Якщо заява не містить даних, які повинні в ній зазначатися, чи містить помилки та неточності, які потребують виправлення або уточнення виборцем, орган ведення Реєстру невідкладно інформує виборця про наявність у заяві недоліків, що перешкоджають її розгляду, та можливість їх усунення у визначений строк.

Усунення виборцем таких недоліків у межах визначеного строку не є поданням нової заяви.

У разі внесення до Реєстру зміни щодо виборчої адреси виборця орган ведення Реєстру вручає виборцю або надсилає на його виборчу адресу відповідне повідомлення. Повідомлення підписується керівником органу ведення Реєстру та засвідчується печаткою вказаного органу.

Повідомлення про внесення до Реєстру зміни щодо виборчої адреси виборця в електронній формі надсилається на зазначену ним адресу електронної пошти з використанням кваліфікованого електронного підпису керівника органу ведення Реєстру.

 

Керівник органу ведення Реєстру відмовляє в задоволенні заяви виборця, якщо:

- встановлено, що особа, яка звернулася із заявою, не включена до Реєстру;

- перевіркою виявлено невідповідність у змісті відомостей, зазначених у заяві

та наданих відповідними органом, закладом, установою;

- встановлено, що до Реєстру вже внесено відповідні зміни;

- заяву подано до органу ведення Реєстру після 10 вересня 2020 року.

Шановні виборці, якщо ви фактично проживаєте не за місцем своєї

реєстрації або взагалі не маєте реєстрації, але бажаєте взяти участь у місцевих

виборах 25 жовтня 2020 року, запрошуємо вас до відділу ведення Державного

реєстру виборців апарату Романівської райдержадміністрації, який знаходиться за адресою:

смт Романів, вул.С.Лялевича, 2, к.401, телефон для довідок: 2-30-02, 2-10-53.

Відділ працює з 08.00 до 17.00 год. (перерва з 13.00. до 14.00).

Заяви на зміну виборчої адреси приймаються лише включно до 10 вересня 2020 року!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь