A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Випускний у Карпатах: спогади і враження

Дата: 12.07.2021 10:20
Кількість переглядів: 1782

Фото без опису

Знайомтеся: Настя, Мар’яна, Ліза, Влад та Веніамін! Це випускники-2021 Миропільської школи. Вони разом зі своїми друзями та класним керівником Тетяною Сергіївної нещодавно повернулися з цікавої, захопливої подорожі, якою відзначили своє закінчення школи.

За морозивом та склянкою лимонаду випускники радо діляться своїми спогадами та враженнями про неординарний випускний.

Фото без опису

Ідея замінити традиційний випускний вечір подорожжю з’явилася ще у вересні останнього навчального року. Батьки і класний керівник підтримали дітей, адміністрація школи теж не перечила цікавій ініціативі. Почали обирати серед можливих туристичних турів і одностайно зупинилися на триденній подорожі Карпатами з підйомом на Говерлу, саме тоді з’явилась ідея одягнути випускні стрічки на найвищій вершині України.

Як тільки склали ЗНО і отримали документи про освіту, не зволікаючи, відправились у дорогу.

День перший. Екскурсія карпатськими музеями. Випускники відвідали 5 музеїв, занурившись в колоритну історію Гуцульщини: торкалися магічних речей мольфарів, пробували грати на трембіті, опановували рецепт сироваріння у колибі вівчарів, споглядали ікони та картини народних майстрів, познайомилися з творчістю народного улюбленця Романа Кумлика.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

День другий. Апогеєм подорожі став підйом на Говерлу. Було нелегко, до того ж мрячило. Близько трьох годин діти наполегливо підкорювали свою першу вершину. І ось, втомлені, але задоволені, вони досягли цілі. Як і планувалося, одягнули стрічки випускників, фотографувалися, відповідали на питання зацікавлених туристів. Після такого ж нелегкого спуску на дітей чекала святкова вечеря з традиційною прикарпатською грибною юшкою та шашликом!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

День третій. Екскурсія Буковелем. Відомий гірсько-лижний курорт залишив яскраві враження у пам’яті дітей. Планують обов’язково відвідати його ще раз.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Повертаючись у рідний Миропіль, невгамовно ділилися емоціями від пережитих разом пригод.

Дівчатка абсолютно не шкодують за випускними сукнями та зачісками. І якби знову постав вибір: як відзначити закінчення школи -  обрали б Карпати!

Випускники дали поради усім, хто збирається у подорож: мати зручне взуття з протекторами, дощовик і ніякої їжі із дому, бо трапляються часті випадки отруєння!

Для наших випускників подорож виявилась більш, ніж вдалою. За їх словами, «зірки склалися» саме так, щоб усе сприяло гарному відпочинку та незабутнім враженням!

Окрім того, така креативна ідея з випускним принесла популярність учасникам: про них пишуть у соцмережах, у репортажах ЗМІ, беруть інтерв’ю... Для дітей і класного керівника це не звично, але надзвичайно приємно!

Фото без опису

Цьогоріч наша громада випустила зі шкіл 59 прекрасних випускників.

У період важливого вибору закладів для подальшої освіти бажаємо усім  зеленої дороги до підкорення власних омріяних вершин!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь