A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Що не день, то свято: 19 серпня – День пасічника.

Дата: 19.08.2021 10:18
Кількість переглядів: 845

Фото без опису

19 серпня своє професійне свято відзначають представники найсолодшої сфери. День пасічника, професійне свято бджолярів, в Україні почали відзначати з 1997 року. Святкування включає організацію медових ярмарків і культурних заходів – вшанування праці пасічників і бджолярів.

Лише далекій від процесу збору меду людині робота пасічника може здатися простою та невигадливою. Насправді – це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи. Щоб мед вийшов якісний, необхідно стежити за здоров’ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар, і загальним станом вуликів. До того ж ці тендітні комахи потребують захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб, що забирає у господаря багато часу і сил.

Заняття бджільництвом вимагає від людини повної віддачі, у тому числі і відмови від шкідливих звичок. Бджоли не терплять різких запахів: від парфуму до запаху тютюну і алкоголю. Зате у всіх, хто працює з бджолами, виробляється імунітет до укусів – ужалене місце не опухає, і самі укуси не дуже болючі, а спокійних людей, як стверджують бджолярі, їхні улюбленці взагалі не жалять.

Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду – українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей. Бджоли почали виробляти мед близько 3 мільйонів років тому, це припущення було зроблено вченими завдяки датуванню однієї знайденої скам’янілої соті. Люди стали вживати його близько 15000 років тому. Таку гіпотезу висунули, коли у Валенсії були виявлені стародавні печерні малюнки, на яких була зображена людська фігура, що збирає мед з вулика.

Вітаємо усіх бджолярів і бажаємо взаєморозуміння зі своїми працьовитими бджілками, найсмачнішого меду і незліченних солодких моментів у житті. Нехай праця на пасіці радує високими досягненнями і прекрасними результатами, щедрим медовим урожаєм і веселим дзижчанням, приємним для душі і серця.

Пропонуємо переглянути відеоролик процесу викачки меду:  https://www.youtube.com/watch?v=irw2r7sGOkk

Фоторепортаж із пасіки

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь