A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Юнацька патріотична гра-мандрівка «Від стежки пам’яті до шляху слави»

Дата: 12.10.2021 17:15
Кількість переглядів: 1087

Фото без опису

Глибокі знання історії, повага до традицій і національних святинь та любов до своєї Батьківщини – найголовніші риси захисників і захисниць нашої країни. З метою виховання цих якостей у молодого покоління напередодні великого державного свята в громаді було започатковано юнацьку патріотичну гру-мандрівку «Від стежки пам’яті до шляху слави».

Цьогоріч захід відбувся на базі опорного закладу. Учасниками були команди з трьох закладів освіти: Печанівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Миропільської ЗОШ І-ІІІ ст. та Миропільського ліцею. Програма проведення умовно поділялася на дві частини: подорож історичними місцями рідного краю та спортивні змагання.

Першою зупинкою екскурсії була кімната бойової слави Миропільського краєзнавчого музею. Після музею усі відправилися до Камінного хреста, далі - до ДОТа, який знаходиться на глинищі. Відвідали могилу невідомим солдатам у лісі по дорозі на Вільху. Біля пам’ятника загиблим односельцям учні вшанували хвилиною мовчання воїнів, загиблих у Другій світовій війні, та Героїв-земляків, які загинули  у сучасній російсько-український війні. Наступною зупинкою мандрівки була Козацька могила. Завершили подорож  на березі Случі, біля меморіалу мирним жителям Мирополі, розстріляним фашистами. Кожна зупинка супроводжувалась цікавими, емоційними розповідями екскурсоводів

Після мандрівки історичними пам’ятками учасників почастували справжньою козацькою кашею.

Далі у програмі відбулася посвята у джури семикласників ліцею. Саме вони згодом захищатимуть честь громади в обласному етапі гри "Джура" (Сокіл). Молодші учні дали урочисту обіцянку дотримуватися правил та зобов’язань, переданих їм старшими джурами.

Опісля проходили спортивні змагання, в яких брали участь як хлопці, так і дівчата. Учасники змагалися у таких вправах, як армреслінг, жонглювання футбольним м’ячем ногою, згинання - розгинання рук в упорі лежачи, стрибки зі скакалками, качання пресу, а також перетягування канату. За результатами, третє місце у грі посіла команда з Печанівки, друге – команда Миропільської школи і перше – команда Миропільського ліцею.

Щиро сподіваємося, що проведений захід сприяв у вихованні справжнього козацьконо гарту учасників, поглибив їхні пізнання в історії та примножив гордість за свою країну та любов до неї!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь