A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миропільської селищної ради

Дата: 27.01.2022 15:31
Кількість переглядів: 757

1 серпня 2017 року була створена комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миропільської селищної ради». З моменту створення, установа крок за кроком розвивалася, вдосконалювалася та розширювала низку своїх послуг.

На сьогоднішній день в установі функціонує два відділення – соціальної допомоги вдома та денного перебування. Колектив територіального центру соціального обслуговування складається з 19 осіб, що надають понад 60 послуг. На обслуговуванні перебуває 627 чоловік, 110 з яких – у відділенні соціальної допомоги вдома та 517 –  у відділенні денного перебування.

Терцентр знаходиться у двоповерховому приміщенні (колишнє стаціонарне приміщення лікарні), де розташовані кабінети фахівців, відділення денного перебування, а також сервісний центр управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

В установі на базі відділення денного перебування функціонують «Фітобар», де можна безкоштовно оздоровитися лікувальним чаєм; група здоров’я «Відновлення» для підопічних з проблемами опорно-рухового апарату; «Острів милосердя», де можна безкоштовно вибрати вживані речі.  Працює Пункт прокату засобів реабілітації та Пункт обігріву за потребою.

Згідно з Програмою відшкодування компенсацій за перевезення окремих пільгових категорій громадян Миропільської селищної ради на приміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом, видаються талони на безкоштовний проїзд пільговим категоріям громадян. Також на базі відділення денного перебування діє «Університет третього віку», де вивчається українське народознавство.

Серед послуг надається масаж, теплові та електропроцедури, лікувальна фізкультура, для чого є відповідне обладнання та прилади. З літа минулого року відкрито тренажерний зал та закуплено тренажери.

У відділенні соціальної допомоги вдома обслуговується  110 громадян, які потребують сторонньої допомоги. Соціальні робітники надають різноманітні послуги, серед яких придбання та доставка товарів з магазину, медикаментів з аптеки, допомога у прибиранні приміщень, пранні, дотриманні особистої гігієни, психологічна підтримка та багато інших важливих для літніх людей послуг.

Основними завданнями Територіального центру є забезпечення якісним обслуговуванням громадян, які цього потребують, надання необхідної допомоги людям похилого віку в адаптації до сучасних умов життя, створення можливостей для розширення кола спілкування та обміну досвідом, формування активної соціальної позиції в суспільстві.

Відеорепортаж за посиланням https://youtu.be/GDzRZmEZK4o

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь