A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

З Днем захисту дітей!

Дата: 01.06.2022 09:32
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

    1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей, який також називають День дітей або Дитячий день. День запроваджений з метою привернення уваги до проблем дотримання прав і охорони здоров'я дитини, однак дата його святкування різниться залежно від країни.  

  В Україні дату започаткували як святкову з 1998 року, хоча уперше день відзначався у 1950 році у 51 країні світу, а започаткувала його Рада Міжнародної демократичної  федерації жінок  у 1949-му у Парижі. Ініціативу підтримала Організація об'єднаних націй оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. Також була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини.

  20 листопада 1989 року Генеральною асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про права дитини, яка вважається світовою конституцією для дітей. Україна ратифікувала конвенцію 27 вересня 1991 року, й відтоді цей документ є частиною національного законодавства.     

   Багато країн встановили свято саме у літні дати, аби дати дітям можливість виходити та розважатися на вулиці. Символом Міжнародного дня захисту дитини є зелений прапор, на якому намальовано п’ять фігурок людей різного кольору, які стоять на поверхні Землі. Це символізує об’єднання та розуміння різних народів світу, незалежно від раси та національності.

    Кожна дитина мріє бути щасливою, рости в любові і знати, що її завжди підтримають, люблять і поважають. Піклуватись про дитину це обов’язки кожної   родини.   Завданням  Служби у справах дітей  є захист прав і свобод кожної  дитини  від насильства, профілактика безпритульності. Турбота про кожну дитину, створення гідних умов для її повноцінного розвитку - обов'язок усіх дорослих.        

    Усмішки дітей – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. У них  стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше й загартоване проблемами серце. Так нехай же сьогодні, в День захисту дітей, кожен  постарається  зробити життя маленьких мешканців нашої планети кращим і безпечнішим.   

     Дитинство – це чудова пора, тому нехай кожна дитина  відчує на собі всю материнську і батьківську любов, їхню підтримку і захист від усіх життєвих негараздів. 

      Зі святом вас дорогі діти! Здоров’я, миру і злагоди кожній родині. Хай буде щаслива кожна дитина в турботливій родині та в мирній процвітаючій країні. Віримо, що кожна дитина знайде своє покликання у житті, той єдиний вірний шлях, під час проходження якого і батьки, які дали життя, і рідна держава будуть пишатися ними.

 

 

З повагою Служба у справах дітей Миропільської селищної ради.

                                                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь