A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Про Державний Аграрний Реєстр (ДАР)

Дата: 27.07.2022 15:58
Кількість переглядів: 1301

Фото без опису

В Україні функціонує державна автоматизована інформаційна система збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції та сільськогосподарську діяльність, яку вони здійснюють (ДАР).

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. Зареєстровані користувачі ДАР мають можливість подавати онлайн заявки на участь в державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства, що дозволить Уряду більш ефективно планувати та спрямовувати програми підтримки сільгоспвиробників.

Через Державний аграрний реєстр спрощено доступ до державних сервісів, банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запроваджених програм цільової державної підтримки й оцінка їх ефективності.

Сервіс працює за принципом «єдиного вікна». Після реєстрації ДАР надаватиме користувачу інформацію про нього Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав, Реєстру тварин, зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо. Планується, що ДАР буде доповнено функціоналом замовлення державних послуг, які необхідні для ведення сільськогосподарського господарства.

Аграрний реєстр покликаний спростити комунікацію між владою та агровиробниками та мінімізувати необхідність безпосереднього контакту з чиновниками. Через особистий кабінет агровиробник може ефективно та швидко комуні кувати з органами державної влади, слідкувати за новинами, державною підтримкою, ділитися інформацією.

Лише зареєстровані в Державному аграрному реєстрі сільгоспвиробники зможуть претендувати на отримання будь-якої фінансової підтримки від держави.

Реєстрація та користування Державним аграрним реєстром – безкоштовні.

Верифікація агровиробника в Державному аграрному реєстрі відбувається за допомогою BankID  або кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Уразі його відсутності вам допоможе оператор під час реєстрації.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: www.ar.gow.ua .

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь