A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Шлях до успіху Заслуженого вчителя України Данилюк Олесі Іванівни

Дата: 04.10.2022 14:26
Кількість переглядів: 1189

Нещодавно Указом Президента України учительці біології Миропільського ліцею Данилюк Олесі Іванівні присвоєно звання «Заслужений вчитель України». Чудовим педагогом, улюбленим наставником та доброю людиною пишається вся Миропільщина. З нагоди приємної події ми поспілкувалися з Олесею Іванівною про її педагогічний шлях.

Чи мріяла пані Олеся в дитинстві присвятити життя школі, як навчалася, перші педагогічні кроки та багато іншого дізнаєтесь з нашого інтерв’ю.

 

Робота вчителя – це дитяча мрія?

«Так. Я мріяла стати вчителькою, як тільки переступила поріг школи у першому класі. Памятаю,  якою я була наляканою, коли вперше потрапила до школи,  і як швидко все змінилось, коли мене взяла за руку моя перша вчителька – Янко Людмила Василівна, завжди добра, лагідна, усміхнена. З того часу сумнівів не було – я теж буду вчителькою, такою, як Людмила Василівна».

Якою Ви були ученицею?

«Мені дуже подобалось навчатись. А тому я була відповідальна й активна учениця у всьому. Вчителі для мене були авторитетом – так виховували мене батьки».

Де Ви здобували вищу освіту?

«З 1993 по 1998 рр.  навчалась у Житомирському державному інституті ім. І. Я. Франка. Незабутні роки: цікаве навчання, студентське життя. Креативні і мудрі викладачі».

Після вишу одразу потрапили до школи?

«Так. Та не просто у школу, а у свою рідну  – Миропільську ЗОШ №2. Згодом кілька років я працювала у Гордіївській ЗОШ, а з 2005 року у Миропільській ЗОШ №1, тепер – Миропільський ліцей».

Перший учительський досвід? Про що думали, коли ішли на перший урок? Що запам’яталося?

«Звичайно, хвилювалася, особливо, коли йшла на уроки в старші класи. Адже нещодавно я тут була ученицею, а вже – вчителька. Про що я думала, коли йшла на перший урок – не памятаю, але назавжди закарбувався в пам’яті той перший день, коли провела шість уроків поспіль: величезна втома, але й ще більше задоволення від того, що я таки зможу працювати вчителем - мені сподобалось, учні не просто сиділи, але й слухали і працювали».

Ми знаємо, що разом зі своїми учнями Ви брали участь в різноманітних конкурсах. Скажіть, будь ласка, які емоції у Вас були, коли учні займали призові місця?

«Робота вчителя досить рутинна, й участь у конкурсах,  як для мене,  – це можливість не тільки зацікавити школярів, розкрити їх потенціал, а й отримати емоційне задоволення від кінцевого результату. А що є ціннішим за позитивні емоції твоїх учнів?!»

Що цінуєте в учнях найбільше?

«Найбільше ціную доброту, щирість і відвертість, вміння слухати і чути, а ще - вміння висловити власну думку і критично мислити».

Чи відчуваєте Ви підтримку свого трудового колективу?

«Так, відчуваю. Колеги радіють нашим перемогам, завжди готові надати допомогу добрим словом чи порадою».

Олеся Іванівна, Ви маєте звання Заслуженого вчителя України. Що воно означає для Вас?

«Заслужений вчитель України – це відзнака за певний етап роботи упродовж багатьох років. Це визнання того, що я рухаюсь у правильному напрямку на освітянській ниві. Це нагорода, яка надихає йти далі разом зі своїми учнями, долати нові вершини, не зупинятися на досягнутому».

Що для Вас успіх? Ваші побажання усім.

«Для мене успіх – це певні досягнення, позитивний результат. Досягнення в усьому: в роботі, в родині, в повсякденному житті. Успіх – це коли ти можеш займатися своєю улюбленою справою і отримувати від того задоволення.   Напевно, це стан душі. Треба бути собою і робити те, що тобі подобається.

Сьогодні  я маю величезний успіх – звання Заслуженого вчителя України, шлях до якого складався із невеликих досягнень. Бажаю всім мати можливість займатися улюбленою справою, мати улюблену роботу, улюблену сім’ю. А ще всім нам бажаю якнайшвидшої Перемоги над ворогом. Кожен з нас на своєму фронті наближає її день за днем заради однієї нагороди – спокійного та щасливого життя наших дітей у своїй незалежній країні – Україні».

 

Олеся Іванівна, ми щиро дякуємо за Вашу працю і знання, які передаєте своїм учням! Ваші цікаві, креативні і незабутні уроки обожнюють усі школярі, а це означає, що Ви Педагог і це Ваше звання, а не професія.

Прийміть наші щирі вітання з нагоди присвоєння звання Заслуженого вчителя України! Ваш професіоналізм, багаторічна наполеглива праця зробила вагомий внесок у розвиток освіти нашої громади, області, України, примножила повагу серед колег, учнів та їх батьків.

Ми зичимо Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії для втілення в життя цікавих ідей, нових творчих злетів, здійснення всіх планів і задумів та якнайшвидшої перемоги! Доки дітей навчають такі педагоги, доти впевнено розвивається Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь