A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ !

Дата: 23.12.2022 15:10
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

Різдво Христове – особливе релігійне свято, яке наповнює людські душі теплом і милосердям. Свято на честь  народження Сина Божого, Ісуса Христа, який  викупив своєю смертю гріхи людства.  Перші відомості про святкування Різдва  християнами відносяться до IV століття.

В останні роки в Україні  є багато дискусій, коли варто відзначати Різдво.  Віряни західного обряду святкують за Григоріанським календарем 25 грудня, а східного – за Юліанським календарем 7 січня. Однак з кожним роком  стає дедалі більше охочих вшанувати народження Божого Сина саме у грудні разом із переважною більшістю християн світу. Традиційним для  обох обрядів є колядування та з появою першої зірочки на небі – Свята Вечеря  в родинному колі.

18 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України), де було ухвалене рішення, про можливість звершення богослужіння на честь  Різдва  Христового 25 грудня.

 Тепло цього свята величне і однаково зігріває усіх християн світу,  незалежно від їх національності  та поглядів. Цей день пробуджує найсвітліші почуття і помисли, об’єднує  нас навколо ідеалів добра та милосердя, дає надію на  щасливе майбутнє нашої громади та України.

Хай світло Різдвяної Зірки  єднає нас навколо великої таємниці народження Христа, зігріє кожну домівку, запалить у кожному серці вогонь Надії, Віри та Любові. Хай Божа ласка та добро завжди панують у всіх домівках. Нехай у кожному родинному колі завжди буде  затишно і тепло, а за святою вечерею збирається уся сім'я.

Особливе вітання нашим Захисникам, які знаходяться на передовій. Адже завдяки їхнім зусиллям сьогоднішнє свято стало можливим, вони невтомно захищають свободу нашого народу  та цілісність нашої держави, а також забезпечують наш спокій. Нехай їхня міць та мужність надихає кожного з нас.

Мирних Різдвяних свят! Христос Рождається!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь