A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Вчасно сплачений єдиний внесок – забезпечення зарахування страхового стажу!

Дата: 29.12.2022 11:15
Кількість переглядів: 224

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж - це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески (єдиний внесок) в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Страховий стаж обчислюється в місяцях. Наявність страхового стажу забезпечує отримання соціальних виплат таких, як: пенсійні виплати, лікарняні та інші.

Згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фізичні особи – підприємці нараховують єдиний внесок на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб.

Відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (з 1 жовтня 2022 року - 1474 грн.).

Нагадуємо, що ФОПи-єдинники та ФОП на загальній системі оподаткування, а також особи, які проводять незалежну професійну діяльність, звільняються від сплати єдиного внеску за себе з 1 березня 2022 року до припинення війни, а також протягом наступних 12 місяців. Однак це не позбавляє права платників єдиного внеску добровільно його сплачувати з метою отримання страхового стажу. Також звертаємо увагу на те, що підприємці, які мають заборгованість зі страхових внесків та єдиного соціального внеску за попередні періоди, зобов’язані їх сплатити.

Враховуючи зазначене, просимо вчасно сплачувати єдиний внесок, чим забезпечити зарахування страхового стажу.

Для отримання інформації щодо своїх персональних даних щодо страхового стажу Ви можете звернутись до органів Пенсійного фонду України (сервісних центрів) або в особистий кабінет на Веб –порталі Пенсійного фонду України.

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь