A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Вітаємо З Різдвом Христовим!

Дата: 06.01.2023 10:42
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

Увечері 6 січня, напередодні Різдва Христового відзначають Святвечір. Також у цей день закінчується Різдвяний піст, що тривав сорок днів.

У Святвечір  утримуються  від їжі до сходу першої зірки, що символізує  Народження Сина Божого. Вечерю починають з  особливої страви на святковому столі - куті, яка є символом життя та достатку. Крім куті,  на столі мають бути  риба, пампушки, капуста, борщ або грибна юшка, узвар або густий кисіль. Всього страв повинно бути 12, що позначає 12  апостолів Сина Божого.

7 січня православні християни східного обряду за Юліанським календарем відзначають велике  світле свято – Різдво Христове.

Це день святкуємо на честь народження Сина Божого Ісуса Христа від Діви Марії у  місті Вифлеємі, свято є однією з найбільших урочистостей, що вшановуються християнськими церквами.

Різдво -  це дуже красиве та радісне свято, на яке з нетерпінням чекають  дорослі і діти. Це час добра, надій та здійснення найзаповітніших мрій. Його святкують у всьому світі, але кожен  народ вкладає в це свято щось своє, особливе. Різдво також  вважають святом милосердя, не можна відмовляти  нужденним у милостині.У цей день заборонено сваритися  та лихословити, виконувати хатню та іншу фізичну роботу. Та все ж найкращою традицією  та цінністю Різдва є  проведення часу з родиною, коли найрідніші люди збираються разом на Святу вечерю, колядують та приймають гостей, щедро частуючи їх. Тож не забувайте  про своїх рідних, започатковуйте власні традиції та насолоджуйтеся цим святом.  

Зичимо кожній родині любові та доброботу, міцного здоров’я, натхнення та віри у краще майбутнє!

Нехай цьогорічне  Різдво Христове  принесе нашій країні Перемогу, знищить все зло, а доля нехай буде прихильною та більше ніколи не випробовує нас на міцність. Нехай Господня сила та опіка будуть завжди поряд, Божа благодать зігріє наші серця і додасть впевненості робити  успішні та переможні кроки.

Нехай Віра та Надія об’єднує  усіх нас і благословляє Україну, а Різдвяна зірка наповнює радістю та любов’ю  кожну домівку і кожне серце.

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь