A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 20.01.2023 10:19
Кількість переглядів: 140

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Розподіл електричної енергії — транспортування електричної енергії від оператора системи передачі (або виробників) електроенергії до споживачів мережами оператора системи розподілу (тобто, різних обленерго). В зв’язку з цим здійснюється процедура закупiвлі послуги «Розподіл електричної енергії код ДК 021:2015 65310000-9- Розподіл електричної енергії».

Найменування замовника: Миропільська селищна рада Житомирського району Житомирської області.

Місцезнаходження замовника: 13033, Україна, Житомирська обл., смт Миропіль, вул. Центральна, 38.

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 04345204.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі: «Розподіл електричної енергії» код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 65310000-9- Розподіл електричної енергії».

Обґрунтування доцільності закупівлі:

Згідно з правилами роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №312 «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії» оператор системи зобов’язаний укласти договір про надання послуг з розподілу електричної енергії з усіма споживачами, електроустановки яких приєднані до електричних мереж на території діяльності відповідного оператора системи. У зв’язку з тим, що об’єкти Замовника приєднані до електричних мереж, що належать операторам системи розподілу АТ «Житомиробленерго» Романівський РЕМ, між сторонами укладається відповідний договір про надання послуг з розподілу електричної енергії. Відповідно до ч.2 ст. 5 ЗУ «Про природні монополії» (із змінами і доповненнями) враховуючи інформацію, розміщену на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України https://amcu.gov.ua та інформацію, наведену у ліцензійному реєстрі національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за результатами дослідження ринку передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами в межах території Житомирської області АТ «Житомиробленерго» займає монопольне (домінуюче) становище з розподілу електричної енергії на території Житомирської області, зокрема Миропільської ОТГ.

Станом на 01.01.2023 року АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» Романівський РЕМ , є суб’єктом природних монополій на території Житомирської області у сфері електричної енергії відповідно до постанови НКРЕКП від 16.11.2018 № 1441 системи розподілу електричної енергії для потреб на території Житомирської області згідно переліку (з урахуванням інформації, наданої обласними державними адміністраціями). Враховуючи об’єктивну відсутність конкуренції з технічних причин щодо розподілу електричної енергії єдиним можливим постачальником є АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» Романівський РЕМ. Не укладення або несвоєчасне укладення договору з Акціонерним товариством «Житомиробленерго» Романівський РЕМ на закупівлю послуги із розподілу електричної енергії поставить під загрозу функціонування бюджетних установ Миропільської ОТГ. Отже, враховуючи вищевикладене та з метою дотримання вимог діючого законодавства, відповідно до річного плану закупівель на 2023 рік, пропонується провести закупівлю «Розподіл електричної енергії код ДК 021 :2015 65310000-9 Розподіл електричної енергії».

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями ,

UA-2023-01-19-012823-a.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

400 000,00 грн. з ПДВ.

 Очікувана вартість предмета закупівлі визначена на основі загальнодоступної відкритої цінової інформації, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі. Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до розрахунків витрат коштів за КЕКВ 2273 до кошторису на 2023 рік.

Строк надання послуги: до 31.12.2023 року.

Розмір бюджетного призначення: 400 000,00 грн. з ПДВ згідно з кошторисом.

Розрахунок потреби у 2023 році проведений  головним бухгалтером Миропільської селищної ради, виходячи з основних виробничих показників:

— фактичних видатків у 2022 році ;

—забезпечення суворого режиму економії енергоносіїв у плановому періоді;

— забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків з бюджету протягом бюджетного періоду.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюються НКРЕКП. Відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (постанова НКРЕКП від 27.12.2017 № 1470) територія провадження діяльності оператора системи розподілу визначається за місцем розташування об’єктів електроенергетики, призначених для розподілу електричної енергії, що перебувають у власності ліцензіата, та до яких приєднані електричні мережі споживачів, які живляться від мереж ліцензіата. При цьому, територія провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії за регульованим тарифом із зазначенням переліку адміністративно-територіальних одиниць затверджується постановою НКРЕКП про видачу відповідної ліцензії по кожному постачальнику.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг розподіленої електричної енергії. За одиницю виміру послуги приймається кіловат-година, яка дорівнює кількості енергії, розділеної по мережах оператора системи розподілу в один кіловат протягом однієї години. Обсяг, необхідний для забезпечення функціонування бюджетних установ Миропільської ОТГ, враховуючи обсяги розподіленої / спожитої електричної енергії попереднього календарного року, становить 240 000 кВт. год на 2023р. Клас споживача (за потужністю) - (1 або 2 клас). Ціна (тариф) на послугу з розподілу електричної енергії є регульованою та встановлюється НКРЕКП. ОСР повинен дотримуватися затверджених Регулятором показників якості електропостачання, які характеризують рівень надійності (безперервності) електропостачання, комерційної якості надання послуг з розподілу електричної енергії та якості електричної енергії.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь