Миропільська територіальна громада
Житомирської області

День соборності України

Дата: 22.01.2023 10:57
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

22 січня Україна відзначає День Соборності, що увійшло до національного календаря як велике державне свято. Цього дня  ми згадуємо дві рівнозначні  події української історії, про які мріяли покоління українських патріотів: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акту Злуки  українських земель.
105 років тому, 22 січня 1918 року, Українська Народна Республіка проголосила незалежність в боротьбі за право бути “самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу”.
Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну державу.
Яскравим проявом єдності та волі українського народу до свободи став «живий ланцюг єдності»,  організований 21 січня 1990 року, що розтягнувся  від Львова до Києва, таким чином об’єднавши та окриливши тисячі українців,  змусив  їх повірити у власні сили. Відтоді живі ланцюги в Україні створювались неодноразово, що є символом  єдності українського народу.
 Відзначення Дня Соборності  сьогодні важливе, як ніколи. Адже це свято вкотре наголошує, що лише в єдності  є сила, лише разом можливо подолати всі труднощі  українського сьогодення.
Зараз український народ продовжує боротьбу за свою незалежність та соборність, протистоїть ворогу та захищає свої кордони, що робить нас  гідними нащадками наших пращурів та чудовим прикладом для майбутніх поколінь.
РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО! УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь