Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Міжнародний день освіти

Дата: 24.01.2023 12:41
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

24 січня  відзначаємо Міжнародний день освіти. Вперше  це свято було проголошено у 2018 році Організацією Об’єднаних Націй. В усьому світі цей день покликаний звернути увагу на актуальні проблеми в галузі освіти. У засадах діяльності ООН вказано, що кожна людина повинна мати доступ до якісної освіти. 

Україна посідає 9 місце в світі за рівнем грамотності. Що стосується індексу рівня освіти, то тут Україна є 48-ю у списку країн.

Освіта – це ключ до грамотності, а отже, до створення гідного життя та формування успішного суспільства. Отримуючи нові знання та навички, людина не тільки всебічно розвивається, але й отримує впевненість у собі, при цьому може покращити добробут свій, своєї родини, а також підвищити рівень життя свого селища, регіону, країни. Кожна людина має можливість отримати  доступ до освіти незалежно від того, де вона проживає, скільки їй років.

Ми можемо докласти особистих зусиль у святкування цього дня: навчити дитину читати чи писати, допомогти учневі, студентові чи дорослому засвоїти певні знання. Міжнародний день освіти допомагає збагнути важливість грамотності для себе та інших.

 Окремі вітання освітянам, які попри війну продовжують нести світло в голови та душі молодого покоління, дають інструменти дітям для самовдосконалення протягом життя, для розвитку критичного мислення, для продукування нових ідей та втілення їх у життя.  

Навчаймо та навчаймось заради кращого майбутнього, близької Перемоги та процвітання нашої України!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь