Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Щеплення від COVID-19 залишається актуальним і дуже важливим для населення України

Дата: 06.02.2023 11:17
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

На підставі листа Романівського відділення Днржавної установи «ЖИТОМИРСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ», розміщуємо наступну інформацію.

Згідно листа ДУ «Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» (вих.№ 01/00330 від 2.02.2023р.), Романівський районний відділ повідомляє, що в Україні зафіксовано перший випадок зараження новим підвидом штаму «Omicron» XBB.1.5 або «Кракен». Випадок був зафіксований у Сумській області у особи, яка не пройшла курс вакцинації від COVID-19.

Під час засідання 5 січня 2023 року технічна консультативна група ВООЗ з еволюції вірусу дійшла висновку, що вказаний штам може сприяти підвищенню рівня захворюваності та витіснити стандартний варіант «Omicron», який циркулював раніше.

«Omicron» XBB.1.5 швидше передається і таким чином сприятиме збільшенню випадків у всьому світі та в Україні відповідно. Вказаний штам найбільш ефективно ухиляється від імунної відповіді людини та здатний викликати серйозні захворювання у людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом.

Вакцинація від COVID-19 залишається пріоритетом в подоланні пандемії. Беручи до уваги важливість забезпечення безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури в умовах війни, особливо гострою залишається потреба в проведенні щеплень від COVID-19 серед працівників закладів та установ критичної інфраструктури.

Курс щеплень від COVID-19 має включати першу, другу, бустерну та другу бустерну дози. Для проведення щеплень необхідно звернутися до Миропільської АЗПСМ. На даний час щеплення проти COVID-19 доступне для всього дорослого населення та дітей віком від 5 років. Перед вакцинацією не потрібно проходити обстежень , приймати специфічні ліки або дотримуватись дієти, вакцина безкоштовна та ефективна.

 

Захистіть себе та своїх близьких!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь