A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

День безпечного інтернету

Дата: 07.02.2023 09:29
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

7 лютого  у всьому світі  відзначається День безпечного Інтернету  під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. 

Запровадили цей день  мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій. 

В Україні цей день почали відзначати з 2009 року, щоб  залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості та поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Адже що саме шукає дитина в мережі та що вона може там побачити – становить величезну загрозу. 

Життєво необхідно вчити дітей правильному користуванню доступом до інформації, встановлювати контроль, роз’яснювати та не відсторонювати.  Не покарання, але виховання, не заборона, але раціональний дозвіл, не тиск, але довіра до вашого досвіду потрібні дітям сьогодні.

Та небезпека у мережі чатує не тільки на дітей. Значна online-активність призвела до зростання шахрайства в інтернеті, яке стосується й дорослих. Тому цього  дня проводяться різноманітні заходи, конференції, круглі столи, тематичні бесіди спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій заради створення більш безпечної та комфортної онлайн-спільноти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь