Миропільська територіальна громада
Житомирської області

209 -та річниця з дня народження Батька українського народу Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2023 10:57
Кількість переглядів: 161

Фото без опису

9 березня виповнюється 209 років з дня народження визначного поета Тараса Григоровича Шевченка. Cаме цей день вже давно став масштабним  національним святом для всього українського народу, адже українці по всьому світу святкують День народження великого Кобзаря.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Сьогодні кожен українець виконує духовний заповіт генія української культури, пророка українського народу Тараса Григоровича Шевченка: "Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!". Його ім'я стало символом боротьби українців за свободу, гідність та незалежність. Кожна сторінка «Кобзаря» – це палкий заклик любити свій народ, пророчий осуд неправди й неволі, засудження насильства, релігійного лицемірства й соціальної несправедливості.

    Історія життя Шевченка це історія успіху людини, яка зробила себе сама, та об'єднала генетично всю Україну: від Сходу до Заходу.

По всьому світу українському поетові встановлено 1384 пам’ятники. Більшість із них – 1256 – розташовані на території України, ще 128 – у 35 країнах світу, зокрема, Бразилії, США, Китаї тощо.

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

     Велич Тараса Шевченка полягає в тому, що він зумів повернути нам національну гідність і необхідність боротися за відновлення незалежної Української держави. Його безмежна любов до українців і України виявилася в тому, що він навчав і переконував нас: щасливе життя можливе тільки у своїй незалежній державі. 

СЛАВА УКРАЇНІ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь