A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 20.03.2023 15:40
Кількість переглядів: 112

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі розроблені відповідно до наявної потреби для забезпечення діяльності закладів, підпорядкованих Миропільській селищній раді, а саме для опалення приміщень закладів загальної середньої освіти, дитячих садочків та для приготування їжі в цих закладах.

Технічні, якісні та кількісні характеристики  предмета закупівлі  повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України, діючими на період постачання товару. Виходячи з вищезазначеного, потрібно здійснити процедуру закупiвлi за предметом «Природний газ» код ДК 021:2015:09120000-6 Газове паливо».

Найменування замовника: Миропільська селищна рада Житомирського району Житомирської області.

Місцезнаходження замовника: 13033, Україна, Житомирська обл., смт Миропіль, вул. Центральна, 38.

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 04345204.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі: «Природний газ ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 09120000-6 Газове паливо».

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями ,

UA-2023-03-15-012248-a.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

196 000,00 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу природнього газу за календарний рік (бюджетний період) 2023 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року.

 Очікувана вартість предмета закупівлі визначена на основі загальнодоступної відкритої цінової інформації, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі.

Розмір бюджетного призначення: 196 000,00 грн. з ПДВ згідно з кошторисом.

Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до розрахунків витрат коштів за КЕКВ 2274 до кошторису на 2023 рік.

Розрахунок потреби у 2023 році підтверджений  головним бухгалтером Миропільської селищної ради, виходячи з основних виробничих показників:

— забезпечення своєчасного та безперебiйного опалення приміщень закладів загальної середньої освіти, дитячих садочків та приготування їжі в цих закладах;

— забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків з бюджету протягом бюджетного періоду.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: 

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі розроблені відповідно до наявної потреби замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у цій сфері.

Природний газ (природний газ, нафтовий (попутний) газ, газ (метан) вугільних родовищ та газ сланцевих товщ) — корисна копалина, яка є сумішшю вуглеводнів та невуглеводневих компонентів, перебуває у газоподібному стані за стандартних умов (тиск — 760 мм ртутного стовпа і температура — 20° C) і є товарною продукцією.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання природного газу.

За одиницю виміру кількості природного газу при його обліку приймається один кубічний метр (куб. м), приведений до стандартних умов: температура (t) = 20 градусів за Цельсієм, тиск (Р) = 760 мм ртутного стовпчика (101,325 кПа). Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання попереднього календарного року, становить 8 тис. куб. м на період 1 квітня 2023 року – 31 грудня 2023 року.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що закуповується, повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України, діючим на період постачання товару, зокрема, Закону України «Про ринок природного газу» № 329-VIII від 09.04.2015 (далі — Закон № 329-VIII), Правилам постачання природного газу, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2496, Кодексу газотранспортної системи, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2493 (далі — Кодекс № 2493), Кодексу газорозподільної системи, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2494 (далі — Кодекс № 2494), іншим нормативно-правовим актам, прийнятим на виконання Закону № 329-VIII.

Якість, фізико-хімічні показники (ФХП) та інші характеристики природного газу, який постачається замовнику, повинні відповідати вимогам визначеним Кодексом № 2493 та Кодексом № 2494.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь