Миропільська територіальна громада
Житомирської області

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 31.07.2023 15:33
Кількість переглядів: 89

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Мета проведення закупівлі:

Сучасний державний земельний кадастр України характеризується недостатньою достовірністю та повнотою існуючої земельно –кадастрової інформації. Кардинальне покращення якості земельно – кадастрових даних слід пов’язувати з інвентаризацією земель. Вважається, що саме інвентаризація земель дозволить перевести земельні відносини на якісно новий рівень розвитку, що буде позбавлений низки системних недоліків сучасної системи управління земельними ресурсами у частині визнання та гарантування прав на землю.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України формування земельної ділянки полягає у визначенні земельної ділянки як об’єкта цивільних прав, та передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру. Земельна ділянка вважається сформованою з моменту присвоєння їй кадастрового номера. Підставою для проведення інвентаризації земель є:

рішення Миропільської селищної ради від 12.07.2023 р. № 25 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності під полезахисними лісосмугами»;

рішення Миропільської селищної ради від 12.07.2023 р. № 26 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності водного фонду під прибережними захисними смугами»;

рішення Миропільської селищної ради від 12.07.2023 р. № 27 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності під об’єктом природно-заповідного фонду»;

рішення Миропільської селищної ради від 12.07.2023 р. № 28 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності під самозалісеними ділянками»;

рішення Миропільської селищної ради від 12.07.2023 р. № 29 ««Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності водного фонду під ставками».

 Для проведення інвентаризації земель розробляється спеціальний вид документації: технічна документація із землеустрою щодо інвентаризації земель. Вимоги до такої документації встановлюються статтею 57 Закону України «Про землеустрій».

Отже, необхідність здійснення закупівлі послуг з інвентаризації земельної ділянки з розробленням технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель, а також технічні та якісні характеристики предмета закупівлі обумовлено таким:

- формування земельної ділянки; - встановлення місця розташування, визначення її меж, розміру (площі), складу угідь, правового статусу;

- виявлення земель, що використовуються не за цільовим призначенням та/або використовуються сторонніми користувачами;

 - встановлення кількісних та якісних характеристик земель.

Тому доцільно  здійснити процедуру закупiвлi за предметом «Послуги з розробки технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності Миропільської селищної ради лісового та водного фонду».

Найменування замовника: Миропільська селищна рада Житомирського району Житомирської області.

Місцезнаходження замовника: 13033, Україна, Житомирська обл., смт Миропіль, вул. Центральна, 38.

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 04345204.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі: «Послуги з розробки технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності Миропільської селищної ради лісового та водного фонду».

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями , 

UA-2023-07-26-010517-a.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

 600 000,00 грн. з ПДВ. При визначенні очікуваної вартості замовник враховував методи визначення очікуваної вартості предмету закупівлі, що визначені в Наказі Міністерства розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», а також провівши аналіз ринкових пропозицій.  Розрахунок очікуваної вартості здійснено на підставі прогнозних кошторисних призначень замовника на 2023 рік. Визначення потреби у послугах здійснено на підставі аналізу фактичного використання послуг для забезпечення діяльності замовника з урахуванням запланованих поточних завдань.

Розмір бюджетного призначення: 600 000,00 грн. з ПДВ згідно з кошторисом.

Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до розрахунків витрат коштів за КЕКВ 2240 до кошторису на 2023 рік.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: 

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі розроблені відповідно до наявної потреби замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у цій сфері.

Вид предмета закупівлі: послуги.

Термін надання послуг: до 01 грудня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь