Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Про проведення вакцинальної кампанії від кору серед дитячого населення

Дата: 31.08.2023 10:13
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

На виконання  пункту IV  протокольного рішення  Державної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від  09.03.2023, листа  Міністерства охорони  здоров'я  України № 26-04/15175/2-23 від 05.06.2023 року та  на виконання  рішення Житомирської обласної військової адміністрації щодо затвердження “Плану проведення catch-up кампанії проти кору,  епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення Житомирської області у 2023 році” запроваджено “наздоганяючу” catch-up кампанію з  вакцинації проти кору. Обмеження, спричинені коронавірусом,  та повномасштабне вторгнення рф призвели до того, що  частина дітей не пройшла вакцинацію  згідно з національним календарем щеплень.

З метою  уникнення  спалаху кору в Україні та Житомирській області зокрема,  напередодні нового навчального року  надавачі послуг первинної медичної допомоги проводять щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію.

Станом на 26.08.2023 року  у Житомирській області показник виконання плану “наздоганяючої” кампанії вакцинації від кору, паротиту і краснухи становить 39,0%. КНП “Миропільська амбулаторія загальної  практики сімейної медицини” Миропільської селищної ради, що обслуговує населення У Миропільській громаді виконання плану “наздоганяючої” кампанії - 6,94%.

Частиною 2 ст.15 Закону, встановлено, що  дітям, які  не отримали профілактичних  щеплень  згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. Діти, що не отримали вчасно усі необхідні щеплення, не можуть відвідувати навчальні заклади та мають право на  отримання освіти у інших, гарантованих державою формах, що не порушує встановленого  Конституцією права на освіту і є одним із  засобів забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, обов'язок по підтриманню якого покладено  Конституцією та чинним законодавством на державу та органи місцевого самоврядування.

 

Інформаційне джерело : Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь