A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Житомирський обласний центр народної творчості оголошує початок щорічного конкурсу “Без рамок”

Дата: 15.11.2023 11:31
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

 

У Фотоконкурсі можуть брати участь eсі охочі фотомайстри та фотоаматори області (без вікових обмежень).

Цьогорічна тема – «Чорнило та зображення: досліджуючи світ літератури».

 Цього року Фотоконкурс проводиться за номінаціями:

  • «З тексту в життя»: фото відтворення сюжету (сцени) з будь-якої книги /новели /поезії українських письменників /поетів. Це захоплююча можливість відкрити світ української літератури через об’єктив фотокамери, дозволяючи учасникам перетворити слова письменників на візуальну реальність. Головна мета номінації – надихнути учасників створити власні інтерпретації сцен, сюжетів або образів, знайдених у творах українських письменників та поетів. Учасники можуть відтворювати відомі епізоди, втілюючи в життя персонажів і атмосферу книг, новел та поезій. До фото обов’язково додати опис з зазначенням твору, автора та відтвореної частини твору.
  • «Двійник оповідача»: передбачає захопливий і творчий підхід до відзначення спадщини українських літераторів шляхом відтворення їхніх образів через фотографію. Головна ідея номінації полягає в тому, щоб надихнути учасників відобразити життя та творчість видатних українських письменників через образи та сцени, зображені на фотографіях. Учасники можуть відновлювати образи письменників у різних контекстах, стилістичних напрямках та епохах. До фото обов'язково додати підпис кого було відтворено, а також бажано додати фото яке було взято за основу.
  • «Сучасна інтерпретація»: переосмислений образ письменника»: Концепція номінації полягає в тому, щоб надати учасникам можливість виразити свої творчі погляди на образи письменників в сучасному контексті через мистецтво фотографії. Пропонуємо учасникам розглянути письменників як джерело натхнення і уявити як би виглядали ці постаті в 21 столітті, відтворивши це у фотографії.

Як стати учасником&

Учасник Фотоконкурсу подає на розгляд журі до 5 фото як кольорових, так і чорно-білих. Фотосерії, фотонариси, об’єднані єдиним задумом, вважаються за одну роботу.

Роботи подаються в електронному вигляді у форматі JPG до 3МB, серед яких будуть обрані кращі, що будуть представлені в експозиції підсумкової фотовиставки. Файли конкурсних робіт підписувати: прізвище, ім’я, по-батькові, назва фото, номінація.

Заявки на участь та фотографії приймаються до 5 грудня.

Згодом, з надісланих робіт журі обере 20 учасників які проходять в 2 тур, учасники, що пройшли в другий тур, надсилають друковані фотографії поштою, з яких буде формуватись виставка фоторобіт. 9 грудня на відкритті виставки буде нагороджено 9 переможців, 1, 2 і 3 місце в кожній номінації.

Інформаційне джерело: Житомирська обласна державна адміністрація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь