Миропільська територіальна громада
Житомирської області

День пам’яті жертв голодоморів

Дата: 24.11.2023 16:30
Кількість переглядів: 203

Фото без опису

 

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках. Наймасштабніший із них був у 1932 – 1933 роках.  Визнання Голодомору 1932 –1933 років геноцидом Українського народу законодавчо закріплено Законом України “Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”, ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.

У 2023-му  День пам’яті припадає на 25 листопада. Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується  геноцидними діями росії проти українців. 

Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову - знищити українську націю як таку.  Для цього окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста. Як тоді, так і нині  намагаються зламати волю українців до  спротиву.  

Та сьогодні весь цивілізований світ  допомагає Україні, а ми, українці, маємо власну державу, Збройні сили, згуртовані та впевнені, усі разом працюємо на Перемогу. І завдяки цьому  успішно протистоїмо путінському геноциду. 

     Ми закликаємо усіх вшанувати пам’ять закатованих голодом - долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання 25 листопада о 16:00. Запаліть вогники на підвіконнях у власних оселях, таким чином виявивши скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників,  віру в Перемогу України й готовність докласти зусиль, щоб геноциди не повторювались.

      

        Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь