Миропільська територіальна громада
Житомирської області

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 08:18
Кількість переглядів: 222

Фото без опису

Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Дата  була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року, адже 14 грудня офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986-му здійснили героїчний подвиг, аби захистити не лише Україну, але й усе людство від смертоносного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.    

Пам’ять – це не тільки данина минулому, це – основа майбутнього. Пам’ять про ліквідаторів аварії на ЧАЄС буде жити до тих пір, допоки про них пам’ятають жив,і і нехай люди побачать і почують нашу вдячність, нашу пошану, наше захоплення подвигом. 

У цей пам’ятний день згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку мільйонів інших. Це день глибокої вдячності героям-ліквідаторам, які ризикуючи здоров’ям, виявили героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних обставинах при подоланні наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття. Чорнобильська катастрофа ніколи не зітреться з пам’яті людства як уособлення небаченої до того часу катастрофи - атомної енергії, що вийшла з під контролю людини і назавжди змінила мільйони доль.

Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам,  на чию долю випали тяжкі випробування, щоб заступити від біди не тільки своїх рідних і близьких людей, а Україну і весь світ.

Щиро бажаємо вам, шановні ліквідатори,  і вашим рідним міцного здоров’я, бадьорості духу, сімейного затишку, добра і злагоди.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи! Подвиг ліквідаторів неможливо переоцінити. Про нього має пам’ятати кожен, щоб подібного не сталося в майбутньому…

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь