Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Представниця Миропільської громади взяла участь у Міжнародній конференції з питань комунікацій публічних службовців з військовими, ветеранами/ветеранками та членами їх сімей

Дата: 24.04.2024 12:36
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

«Виклик Є!», - саме таку назву мала Міжнародна конференція з питань комунікацій публічних службовців з військовими, ветеранами/ветеранками та членами їх сімей, яка проходила в Києві 23 квітня. На конференцію була запрошена Оксана Борисівна Гуменюк як членкиня Міжнародної асоціації психологів та тренерів-експертів та як мама ветерана війни.

Організаторами конференції були Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів; Національне агентство України з питань державної служби; Вища школа публічного управління; Профспілка працівників державних установ України.

Оксана Брисівна поділилася враженнями від заходу:

«Наше з вами завдання – підтримати наших захисників, які стали на шлях війни заради миру, зробили цей виклик заради всіх нас. Ми маємо працювати над адаптацією цивільного населення та тих захисників/захисниць, хто повертається до цивільного життя, ветеранів/ветераном, членів їх родин. Але тепер ми повинні мати чітке розуміння пріоритезації того, що маємо робити насамперед. Нам потрібно набувати необхідних знань та навичок щодо взаємодії з ветеранами/ветеранками, членами їх сімей, оволодіти інструментами взаємодії «рівний - рівному», заходами розвитку резилієнтності. 

  • Як підготуватись до повернення ветеранів/ветераном додому?
  • Як правильно взаємодіяти з ними та членами їх сімей?
  • Як забезпечити безбар’єрність на робочому місці?
  • Як адаптуватися їм після окопів до нових, ніби колись звичних для них, умов?

Питань багато… Але вирішувати їх ми маємо всі разом.

Ми не повинні забувати про родини, які щодня моляться про свого рідного захисника/захисницю. Нам потрібні нові вміння та навички, щоб взаємодіяти з тими, хто повернеться додому. Кожен, хто пройшов через горнило війни, має пройти реабілітацію та адаптацію, а ми маємо бути готовими допомогти їм. Наші захисники та захисниці мають повне моральне право сказати, над чим нам працювати, а ми маємо до цього дослухатися. Адже ніхто краще них не знає, що їм потрібно. А тому маємо робити все разом з ними. Це двосторонній рух. І наше завдання – інтегруватися.

Тональність конференції завдавали люди, які самі є учасниками бойових дій,  ветеранами/ветеранками та члени їх сімей. Цей їхній біль ми маємо розділяти разом. Адже коли захисник/захисниця ідуть на війну, - на війну йде вся родина. І ця невідомість дуже страшна…

Війна – це марафон, дистанція якого нам невідома. І ми маємо інвестувати ресурси в те, що дозволить зберігати людей, їх потенціал. А тому маємо набути нових навичок в новій реальності. Тому що попереду – майбутнє. А воно стає зрозумілим крізь життєві сценарії, реальні історії життя наших Янголів. І кращий спосіб передбачити майбутнє – придумати його для себе та тих умов, які в нас є. Все залежить від нас. І лише співпраця може привести до того, що ми змінимо простір для наших Героїв, зможемо попіклуватись про їх ментальне здоров’я.  Старі правила можуть вже не працювати, а тому ми можемо їх порушувати та писати нові правила та алгоритми, які будуть дієвими та набувати нових, але потрібних всім, сенсів.

Дякуємо нашим ЗСУ від Бога за змогу відвідати, пропустити через себе та набути нового досвіду на такому потрібному та корисному всім нам заході.

Задля тебе, Герою, та завдяки тобі я живу, працюю, очолюю свій простір. І це складові нашої перемоги»

Виклик Є! Разом до перемоги!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь