A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миропільська територіальна громада
Житомирської області

Оголошення про початок процедури громадського обговорення проєкту рішення Миропільської селищної ради щодо реорганізації Комунальної установи Миропільської селищної ради "Паволоцький заклад загальної середньої освіти І ступеня" шляхом ліквідації

Дата: 26.04.2021 11:14
Кількість переглядів: 2154

На підставі рішення V сесії Миропільської селищної ради 8-го скликання від 23 квітня 2021 року №17, розпорядження Миропільського селищного голови № 78 від 26 квітня 2021 року, відповідно до додатку №3 Статуту Миропільської селищної ради «Положення про громадські слухання в Миропільській територіальній громаді»

1.  Громадське обговорення у формі громадських слухань проєкту рішення щодо реорганізації Комунальної установи Миропільської селищної ради «Паволоцький заклад загальної середньої освіти І ступенів» шляхом ліквідації буде проведено 27 травня 2021 року об 11:00 год. за адресою с. Паволочка, вул. Лесі Українки, 2 а (в приміщенні Паволоцького сільського клубу).

2. Громадське обговорення буде проведено у формі громадських слухань на території села Пволочка відповідно до Положення про громадські слухання (Додаток 3 до Статуту Миропільської селищної ради, затвердженого рішенням сесії від 25.03.2021 р. № 8).

3. На обговорення виноситься ПРОЄКТ РІШЕННЯ Миропільської селищної ради щодо реорганізації Комунальної установи Миропільської селищної ради «Паволоцький ЗЗСО І ступеня» шляхом ліквідації.

Обґрунтування.

Відповідно до ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника.

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Потреба в реорганізації шляхом ліквідації Паволоцького ЗЗСО І ступенів викликана необхідністю приведення діяльності закладів освіти до норм чинного законодавства та фінансово-економічними показниками.

На сьогоднішній день у школі навчається 12 дітей: 2 учні – в першому класі, 3 учні – в другому класі, 5 учнів в третьому класі і 2 учні в четвертому класі. У 2021 – 2022 н.р. до першого класу цього закладу може піти лише 1 дитина.

Відповідно до ст. 12. Закону України «Про повну загальну середню освіту», кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів. У разі якщо кількість учнів не дозволяє утворити клас, учні можуть продовжити навчання в цьому закладі освіти за однією з інших (крім очної) форм здобуття повної загальної середньої освіти або в іншому закладі освіти із забезпеченням територіальної доступності.

 Розрахункова наповнюваність класів (РНК), за якою виділяються державні субвенційні кошти на оплату праці педагогів громади – 17 учнів на клас. Цих коштів не вистачає на  зарплату педагогам навіть одного класу цього закладу, решта виплачується з місцевого бюджету. Навчання одного учня Паволоцького ЗЗСО у 2020 році коштувало 42 тис. грн., а у 2021 планові видатки на 1 учня становлять 62 тис. грн. Для порівняння: коштів, які виділяються державою на учнів опорного закладу, могло б вистачити на 26 класів (наявні 22) і навчання одного учня в ОНЗ у 2020 році коштувало -  25 тис. грн.

Цьогоріч Миропільською селищною радою проведено дофінансування зарплати вчителям громади обсягом 510 тис. грн. Саме ці кошти могли б бути використані на оновлення матеріально-технічної бази та проведення ремонтів (поточних та капітальних) приміщень закладів освіти.

Учні Паволоцької школи зможуть продовжити здобувати освіту в Печанівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Для цього буде організовано підвіз шкільним автобусом.

Питання з працевлаштуванням працівників теж буде вирішено відповідно до трудового законодавства.

4. Мета: врахування думки жителів с. Паволочка щодо реорганізації Комунальної установи Миропільської селищної ради «Паволоцький заклад загальної середньої освіти І ступеня»     шляхом ліквідації

5. Організатор та ініціатор громадських слухань: Миропільська селищна рада. Адреса: 13033, Житомирська область, Житомирський район, смт. Миропіль, вул. Центральна, 38. Електронна адреса: myropil_sel.r@i.ua. Конт. тел.: 067 161 30 96.

Усі пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються в усній, письмовій та електронній формі до 18:00 год. 26 травня 2021 року.

Наголошуємо, що відповідно до додатку 3 Статуту Миропільської селищної ради «Положення про громадські слухання в Миропільській територіальній громаді», у громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території, в межах якої проводяться громадські слухання. Отже, бажаючі брати безпосередню участь у громадських слуханнях мають пред’явити відповідні документи, в яких зазначено, що місцем проживання є с. Паволочка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь